Huvudpartner

Nya Kompisbyrån får kontinuerligt ekonomiskt stöd från Axel Johnson för att kunna utveckla och skala upp verksamheten. Axel Johnson driver även initiativet ÖppnaDörren. Webbplatsen är en portal för organisationer, däribland Nya Kompisbyrån, som Axel Johnson stöttar och som arbetar med möten som en metod för ökad integration. Gemensamt arbetar vi för att inspirera människor att gå från ord till handling och för att bredda nätverken mellan etablerade och nya svenskar.

Företag & organisationer

Läs mer

VALTECH

Den digitala byrån Valtech har varit otroligt viktig för Nya Kompisbyråns arbete. Med hjälp av duktiga IT-utvecklare har en ny digital plattform kunnat lanseras där vi nu matchar nya kompisar enklare än någonsin
Svenskt tenn
Läs mer

SVENSKT TENN

Under våren 2020 inledde Svenskt Tenn och Nya Kompisbyrån ett samarbete för att öka gemenskapen i samhället. Vi bjuder tillsammans in till fika på Svenskt Tenns tesalong.
Samhällsmatchen
Läs mer

SAMHÄLLSMATCHEN

Nya Kompisbyrån har sedan i september 2018 samarbetat med Samhällsmatchen. Syftet med samarbetet är att få människor från olika bakgrunder med ett gemensamt intresse för idrotten att träffas och umgås medan de njuter av en allsvensk fotbollsmatch.
phil's burger logo
Läs mer

PHIL'S BURGER

Nya Kompisbyrån har sedan våren 2019 ett samarbete med Phil’s Burger där restaurangerna i Stockholm och Uppsala bjuder på Integrationsmiddagar.
Nordiska museet och Kompisbyrån
Läs mer

NORDISKA MUSEET

Under våren 2020 kommer vi tillsammans med Nordiska museet erbjuda guidade turer på där de nya och etablerade svenskarna i grupp får njuta av en aktuell utställning för att sedan matchas parvis för en kompisfika på plats i museets kafé.
Läs mer

BROMMAPOJKARNA

Sedan i maj 2019 samarbetar Nya Kompisbyrån med Brommapojkarna. Tillsammans har vi anordnat Fotbollsfikor där människor från olika bakgrunder och kulturer träffats över en fika och sedan tittat på när BP:s A-lag spelat hemmamatch.
Läs mer

PRIME WEBER SHANDWICK

Sedan hösten 2022 samarbetar Nya Kompisbyrån och Prime Weber Shandwick bland annat genom att erbjuda Primes anställda möjligheten att engagera sig i Nya Kompisbyråns olika verksamheter.
Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

Göteborgs universitet är en viktig samarbetspartner till oss i projektet NKB Ung. Tillsammans med våra studentambassadörer får vi fler unga vuxna i Sverige att mötas.
Läs mer

BOSTADSBOLAGET

Bostadsbolaget i Göteborg låter sina kvinnliga medarbetare delta som mentorer i Care for Ukraine på betald arbetstid. De stöttar även med rekrytering av deltagare i området Rannebergen och Hammarkullen.
Läs mer

ANNA LINDH FOUNDATION

Anna Lindh Foundation är en viktig samarbetspartner till oss i projektet NKB Ung. Tillsammans med våra studentambassadörer får vi fler unga vuxna i Sverige att mötas.
Läs mer

BUILD TOGETHER

Under 2021 påbörjade Nya Kompisbyrån en samverkan med BuildTogether i Göteborg. Tillsammans bygger vi mötesplatsen för integration i Västsverige
Humlas logga
Läs mer

HUMLA

Humlakortet är ett debitkort som belönar ekonomiskt ansvarsfullt beteende. De ger även användarna möjlighet att göra gott genom att skänka sin belöning till olika impact-initiativ däribland Nya Kompisbyrån.
Uppsala kommuns logotyp
Läs mer

UPPSALA KOMMUN

Nya Kompisbyrån och Uppsala kommun samarbetar genom rekrytering av deltagare till projektet Care for Ukraine. Projektet syftar till att stötta kvinnor från Ukraina som är under massflyktsdirektivet att närma sig jobb eller studier i Sverige.
Läs mer

FRÖSUNDA OMSORG

Genom att låta sina kvinnliga medarbetare i Uppsala, Stockholm och Göteborg delta som mentorer på betald arbetstid stöttar Frösunda omsorg Nya Kompisbyråns stora integrations- och jämställdhetsprojekt Care for Ukraine.

Kommuner & myndigheter

Läs mer

EUROPEISKA SOCIALFONDEN (ESF)

Vårt stora projekt Care for Ukraine finansieras av ESF. Care riktar sig till kvinnor från Ukraina som omfattas av massflyktsdirektivet, vill utöka sitt sociala och professionella nätverk och samtidigt få stöd i att söka jobb i Sverige.
Logga Länsstyrelsen Västerbotten
Läs mer

LÄNSSTYRELSEN VÄSTERNORRLAND

Med stöd från Länsstyrelsen kan vi underlätta ukrainska flyktingars och nyanländas etablering genom att matcha nya och etablerade svenskar i Sundsvalls kommun.
Läs mer

JÄRFÄLLA KOMMUN

Nya Kompisbyrån har ett flerårigt samarbete med Järfälla kommun inom vilket vi matchar nya och etablerade individer och familjer i kommunen.
Läs mer

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

Projektet NKB Ung finansieras av Allmänna Arvsfonden. Syftet är att främja integration och öka gemenskap på din högskola eller ditt universitet genom våra Studentambassadörer.
Läs mer

SUNDSVALLS KOMMUN

Tillsammans med Sundsvalls kommun matchar vi nya och etablerade individer som bor i kommunen. Kommunen stöttar även med att nå ut till målgruppen i projektet Care for Ukraine.
Läs mer

STOCKHOLMS STAD

Nya Kompisbyrån har en nära samverkan med Stockholm stad på många olika sätt. Bland annat inom ramen för Framtidsprogrammet och projektet Care for Ukraine.
Logo Chelha
Läs mer

CHELHA

Med stöd av CHELHA stiftelsen lanserar vi Integrationslöftet: en spetsutbildning för personer mellan 18 och 25 år som vill lära sig att påverka politiken. Inför valet 2022 tog vi fram Integrationsvalet, en undersökning om integrationspolitiken.

Akademi & forskning​

Sedan 2020 genomför Uppsala universitet ett forskningsprojekt som använder sig av den Nobelprisbelönade metoden Randomiserad kontrollerad studie. Syftet är att utvärdera hur väl Nya Kompisbyråns insatser för att främja inkluderingen av nya svenskar i samhället fungerar.

KONTAKT

Kontakta gärna vår verksamhetssamordnare Lina Bergström för att utforska olika samverkansmöjligheter som passar era behov och förutsättningar. Tillsammans kan vi skapa en plan som gynnar både ert engagemang och vårt gemensamma mål att främja integration och mångfald i samhället.

Bild Lina Bergström

Lina Bergström
Verksamhetssamordnare
lina.bergstrom@nyakompisbyran.se