Huvudpartner

Nya Kompisbyrån får kontinuerligt ekonomiskt stöd från Axel Johnson för att kunna utveckla och skala upp verksamheten. Axel Johnson driver även initiativet ÖppnaDörren och oppnadorren.se. Webbplatsen är en portal för organisationer, däribland Nya Kompisbyrån, som Axel Johnson stöttar och som arbetar med möten som en metod för ökad integration. Gemensamt arbetar vi för att inspirera människor att gå från ord till handling och för att bredda nätverken mellan etablerade och nya svenskar.

Företag & organisationer

FOLKUNIVERSITETET
Läs mer

FOLKUNIVERSITETET

Sedan hösten 2019 samarbetar Nya Kompisbyrån och Folkuniversitetet för ett mer inkluderande samhället. Samtidigt som vi hjälper Folkuniversitet att nå ut med folkbildning till nya målgrupper förser Folkuniversitetet Nya Kompisbyrån med utbildare, lokal och nätverk bland etablerade svenskar.
Svenskt tenn
Läs mer

SVENSKT TENN

Under våren 2020 inledde Svenskt Tenn och Nya Kompisbyrån ett samarbete för att öka gemenskapen i samhället. Vi bjuder tillsammans in till fika på Svenskt Tenns tesalong.
Samhällsmatchen
Läs mer

SAMHÄLLSMATCHEN

Nya Kompisbyrån har sedan i september 2018 samarbetat med Samhällsmatchen. Syftet med samarbetet är att få människor från olika bakgrunder med ett gemensamt intresse för idrotten att träffas och umgås medan de njuter av en allsvensk fotbollsmatch.
Läs mer

PHIL'S BURGER

Nya Kompisbyrån har sedan våren 2019 ett samarbete med Phil’s Burger där restaurangerna i Stockholm och Uppsala bjuder på Integrationsmiddagar.
Nordiska museet och Kompisbyrån
Läs mer

NORDISKA MUSEET

Under våren 2020 kommer vi tillsammans med Nordiska museet erbjuda guidade turer på där de nya och etablerade svenskarna i grupp får njuta av en aktuell utställning för att sedan matchas parvis för en kompisfika på plats i museets kafé.
Läs mer

BROMMAPOJKARNA

Sedan i maj 2019 samarbetar Nya Kompisbyrån med Brommapojkarna. Tillsammans har vi anordnat Fotbollsfikor där människor från olika bakgrunder och kulturer träffats över en fika och sedan tittat på när BP:s A-lag spelat hemmamatch.
Läs mer

DEMOKRATIBYGGET

Demokratibygget ger barn och unga kunskap och verktyg för att skapa förändring i frågor som är viktiga för dem. Nya Kompisbyrån inleder ett samarbete med Demokratibygget inom STHLM Ung.
Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

Göteborgs universitet är en viktig samarbetspartner till oss i projektet NKB Ung. Tillsammans med våra studentambassadörer får vi fler unga vuxna i Sverige att mötas.
Läs mer

BOSTADSBOLAGET

Bostadsbolaget i Göteborg låter sina kvinnliga medarbetare delta som jobbkompisar och mentorer i Klara, Färdiga, Kvinna på betald arbetstid. Stöttar även med rekrytering av deltagare i området Rannebergen och Hammarkullen.
Läs mer

ANNA LINDH FOUNDATION

Anna Lindh Foundation är en viktig samarbetspartner till oss i projektet NKB Ung. Tillsammans med våra studentambassadörer får vi fler unga vuxna i Sverige att mötas.
Läs mer

BuildTogether

Under 2021 påbörjade Nya Kompisbyrån en samverkan med BuildTogether i Göteborg. Tillsammans bygger vi mötesplatsen för integration i VästSverige
Läs mer

SWEFOR

SweFOR (Kristna Fredsrörelsen) arbetar för fred och rättvisa, ett samhälle utan våld och ett hållbart sätt att leva. Nya Kompisbyrån inleder ett samarbete med SweFOR inom STHLM Ung.
Läs mer

VALTECH

Under 2020 har den digitala byrån Valtech varit otroligt viktiga för Nya Kompisbyråns arbete. Med hjälp av duktiga IT-utvecklare har en ny digital plattform kunnat lanseras där vi nu matchar nya kompisar enklare än någonsin
Läs mer

FRÖSUNDA OMSORG

Genom att låta sina kvinnliga medarbetare i Uppsala, Stockholm och Göteborg delta som jobbkompisar på betald arbetstid stöttar Frösunda omsorg Nya Kompisbyråns stora integrations- och jämställdhetsprojekt Klara, Färdiga, Kvinna.

Kommuner & myndigheter

Läs mer

LÄNSSTYRELSEN SKÅNE

Tack vare Länsstyrelsen Skånes stöd kan vi tillsammans med Trelleborgs Kommun driva projektet Social inkludering. Projektet stärker förutsättningar på arbetsmarknaden för utrikes födda kvinnor och män.
Läs mer

EUROPEISKA SOCIALFONDEN (ESF)

Projektet Klara, Färdiga, Kvinna finansieras av ESF. Syftet med projektet är att hjälpa utrikes födda kvinnor och tjejer som står långt utanför arbetsmarknaden och/eller studier att komma in i eller närmare arbete och/eller studier.
Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN

Tillsammans med Trelleborgs kommun och Arbetsförmedlingen driver vi projektet Social inkludering, som finansieras av Länsstyrelsen. Projektet stärker förutsättningar på arbetsmarknaden för utrikes födda kvinnor och män.
Läs mer

JÄRFÄLLA KOMMUN

Vi matchar nya och etablerade individer och familjer i Järfälla Kommun. Järfälla kommun är även en del av Framtidsprogrammet, och Klara, Färdiga, Kvinna
Läs mer

SUNDSVALLS KOMMUN

Inom ramen för Klara, Färdiga, Kvinna samarbetar vi med Sundsvalls kommun för att rekrytera utrikes födda kvinnor som står långt ifrån arbetsmarknaden, och svensktalande kvinnor som är etablerade på arbetsmarknaden.
Läs mer

ALLMÄNNA ARVSFONDEN

Projektet NKB Ung finansieras av Allmänna Arvsfonden.Syftet är att främja integration och öka gemenskap på din högskola eller ditt universitet genom våra Studentambassadörer.
Läs mer

CHELHA

Med stöd av CHELHA stiftelsen tar vi fram Integrationsvalet 2022, en oberoende rapport som granskar riksdagspartiernas integrationspolitik. Rapporten ska ge dig som väljare bättre koll på partiernas integrationspolitik samt lyfta utrikesföddas tankar kring demokrati.
Läs mer

STOCKHOLMS STAD

Nya Kompisbyrån samarbetar med Stockholms stad på flera olika sätt. Deras verksamhet Ung i Centrum är ägare till Framtidsprogrammet, medan Hässelby-Vällingby stadsdelsförvaltning är samverkanspartner inom ramen för både Framtidsprogrammet och vårt största projekt Klara, Färdiga, Kvinna.
Läs mer

LÄNSSTYRELSEN STOCKHOLM

Tack vare Länsstyrelsen Stockholms stöd kan vi driva Framtidsprogrammet, ett projekt som ska stöttar kvinnor (18-29 år) som är nya i Sverige att komma i arbete. Samt projektet JärfällaKompis, ett projekt som riktar sig mot att matcha föräldrar och individer i Järfälla kommun.

Driver du en verksamhet i en kommuner, företag eller myndighet och vill samarbeta med Nya Kompisbyrån för ett mer öppet samhälle?

Akademi & forskning​

UPPSALA UNIVERSITET

Under 2020/2022 genomför Uppsala universitet ett forskningsprojekt som använder sig av den Nobelprisbelönade metoden Randomiserad kontrollerad studie. Syftet är att utvärdera hur väl Nya Kompisbyråns insatser för att främja inkluderingen av nya svenskar i samhället fungerar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.