Huvudpartner

Nya Kompisbyrån får kontinuerligt ekonomiskt stöd från Axel Johnson för att kunna utveckla och skala upp verksamheten. Axel Johnson driver även initiativet ÖppnaDörren och oppnadorren.se. Webbplatsen är en portal för organisationer, däribland Nya Kompisbyrån, som Axel Johnson stöttar och som arbetar med möten som en metod för ökad integration. Gemensamt arbetar vi för att inspirera människor att gå från ord till handling och för att bredda nätverken mellan etablerade och nya svenskar.

Företag & organisationer

FOLKUNIVERSITETET
Läs mer

FOLKUNIVERSITETET

Sedan hösten 2019 samarbetar Nya Kompisbyrån och Folkuniversitetet för ett mer inkluderande samhället. Samtidigt som vi hjälper Folkuniversitet att nå ut med folkbildning till nya målgrupper förser Folkuniversitetet Nya Kompisbyrån med utbildare, lokal och nätverk bland etablerade svenskar.
Svenskt tenn
Läs mer

SVENSKT TENN

Under våren 2020 inledde Svenskt Tenn och Nya Kompisbyrån ett samarbete för att öka gemenskapen i samhället. En onsdag i månaden anordnas det Integrationsfika i Tesalongen på Strandvägen 5.
Samhällsmatchen
Läs mer

SAMHÄLLSMATCHEN

Nya Kompisbyrån har sedan i september 2018 samarbetat med Samhällsmatchen. Syftet med samarbetet är att få människor från olika bakgrunder med ett gemensamt intresse för idrotten att träffas och umgås medan de njuter av en allsvensk fotbollsmatch.
Läs mer

PHIL'S BURGER

Nya Kompisbyrån har sedan våren 2019 ett samarbete med Phil’s Burger där restaurangerna i Stockholm och Uppsala bjuder på Integrationsmiddagar. Under 2020 kommer sammanlagt 23 middagsevent att arrangeras hos Phil’s Burgers olika restauranger.
Nordiska museet och Kompisbyrån
Läs mer

NORDISKA MUSEET

Under våren 2020 kommer vi tillsammans med Nordiska museet erbjuda guidade turer på där de nya och etablerade svenskarna i grupp får njuta av en aktuell utställning för att sedan matchas parvis för en kompisfika på plats i museets kafé.
Läs mer

BROMMAPOJKARNA

Sedan i maj 2019 samarbetar Nya Kompisbyrån med Brommapojkarna. Tillsammans har vi anordnat Fotbollsfikor där människor från olika bakgrunder och kulturer träffats över en fika och sedan tittat på när BP:s A-lag spelat hemmamatch.
Läs mer

JOBBLYFTET

Under 2021 samarbetar Nya Kompisbyrån med Jobblyftet inom Färdighetsprogrammet. Jobblyftet är en arbetsmarknadsaktör som genom jobbcoachning hjälper personer att hitta en väg in på arbetsmarknaden.
Läs mer

GÖTEBORGS UNIVERSITET

Göteborgs universitet är en viktig samarbetspartner till oss i projektet NKB Ung. Tillsammans med våra studentambassadörer får vi fler unga vuxna i Sverige att mötas.
Läs mer

IOBB

Under 2021 samarbetar Nya Kompisbyrån med iobb inom Färdighetsprogrammet. Iobb underlättar för företag att hitta rätt kandidater genom socialt hållbara rekryteringar.
Läs mer

ENSAMKOMMANDES FÖRBUND

Nya Kompisbyrån har ett nära samarbete med Ensamkommandes Förbund Stockholm, som arbetar för ett inkluderande samhälle för unga som kommit till Sverige. Tillsammans driver vi bland annat Färdighetsprogrammet och Nätverket Ung Integration.
Läs mer

ANNA LINDH FOUNDATION

Anna Lindh Foundation är en viktig samarbetspartner till oss i projektet NKB Ung. Tillsammans med våra studentambassadörer får vi fler unga vuxna i Sverige att mötas.
Läs mer

BuildTogether

Under 2021 påbörjade Nya Kompisbyrån en samverkan med BuildTogether i Göteborg. Tillsammans bygger vi mötesplatsen för integration i VästSverige
Läs mer

SWEFOR

SweFOR (Kristna Fredsrörelsen) arbetar för fred och rättvisa, ett samhälle utan våld och ett hållbart sätt att leva. Nya Kompisbyrån inleder ett samarbete med SweFOR inom STHLM Ung.
Läs mer

VALTECH

Under 2020 har den digitala byrån Valtech varit otroligt viktiga för Nya Kompisbyråns arbete. Med hjälp av duktiga IT-utvecklare har en ny digital plattform kunnat lanseras där vi nu matchar nya kompisar enklare än någonsin
Läs mer

SWEDBANK

Inom ramen för Färdighetsprogrammet samarbetar Nya Kompisbyrån med Swedbank som föreläser för nyanlända ungdomar om privatekonomi och hållbart sparande.
Läs mer

CHELHA

Med stöd av CHELHA stiftelsen tar vi fram Integrationsvalet 2022, en oberoende granskning av riksdagspartiernas integrationspolitik inför valet 2022. Granskningen ska öka förståelsen för partiernas integrationspolitik bland väljare samt lyfta utrikesföddas egna berättelser om demokratin och sin politiska delaktighet.

Kommuner & myndigheter

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN

Inom ramen för Färdighetsprogrammet, som drivs av Nya Kompisbyrån, Ensamkommandes Förbund Stockholm och Stockholms stad, samarbetar vi med Botkyrka kommun. Syftet är att förbättra nyanlända ungdomars möjligheter att komma i arbete.
Läs mer

HUDDINGE KOMMUN

Inom ramen för Färdighetsprogrammet, som drivs av Nya Kompisbyrån, Ensamkommandes Förbund Stockholm och Stockholms stad, samarbetar vi med Huddinge kommun. Syftet är att förbättra nyanlända ungdomars möjligheter att komma i arbete.
Läs mer

NYKVARNS KOMMUN

I projektet Kv(in)na samarbetar Nya Kompisbyrån med Nykvarns kommun. Syftet är att genom matchningar av mentorpar i kommunen sammanlänka etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikes födda och/eller svenskfödda med utländsk bakgrund.
Läs mer

SUNDBYBERGS STAD

I projektet Kv(in)na samarbetar Nya Kompisbyrån med Sundbybergs stad. Syftet är att genom matchningar av mentorpar i kommunen sammanlänka etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikes födda och/eller svenskfödda med utländsk bakgrund.
Läs mer

EUROPEISKA SOCIALFONDEN (ESF)

Projektet Klara, Färdiga, Kvinna finansieras av ESF och verkar inom programområde 2 - ökade övergångar till arbete. Syftet med projektet är att hjälpa utrikes födda kvinnor och tjejer som står långt utanför arbetsmarknaden och/eller studier att komma in i eller närmare arbete och/eller studier.
Läs mer

JÄRFÄLLA KOMMUN

Vi matchar nya och etablerade individer och familjer i Järfälla inom projektet JärfällaKompis som finansieras av Länsstyrelsen. Järfälla kommun är även en del av Framtidsprogrammet.
Läs mer

NACKA KOMMUN

I projektet Kv(in)na samarbetar Nya Kompisbyrån med Nacka kommun. Syftet är att genom matchningar av mentorpar i kommunen sammanlänka etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikes födda och/eller svenskfödda med utländsk bakgrund.
Läs mer

NYNÄSHAMN KOMMUN

I projektet Kv(in)na samarbetar Nya Kompisbyrån med Nynäshamns kommun. Syftet är att genom matchningar av mentorpar i kommunen sammanlänka etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikes födda och/eller svenskfödda med utländsk bakgrund.
Läs mer

DANDERYDS KOMMUN

I projektet Kv(in)na samarbetar Nya Kompisbyrån med Danderyds kommun. Syftet är att genom matchningar av mentorpar i kommunen sammanlänka etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikes födda och/eller svenskfödda med utländsk bakgrund.
Läs mer

SALEMS KOMMUN

I projektet Kv(in)na samarbetar Nya Kompisbyrån med Salems kommun. Syftet är att genom matchningar av mentorpar i kommunen sammanlänka etablerade kvinnor som är sysselsatta med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikes födda och/eller svenskfödda med utländsk bakgrund.
solna stad
Läs mer

SOLNA STAD

Sedan 2017 samarbetar Nya Kompisbyrån med Solna stad för att öka gemenskapen i kommunen. Genom att matcha nya Solnabor med etablerade Solnabor bidrar Nya Kompisbyrån aktivt till kommunens existerande integrationsverksamhet.
Läs mer

STOCKHOLMS STAD

Nya Kompisbyrån har ett samarbete med Ung i Centrum, en verksamhet inom Stockholms stad som erbjuder stöd mot arbete för ensamkommande unga med uppehållstillstånd. Tillsammans driver vi Färdighetsprogrammet.
Läs mer

UPPLANDS VÄSBY KOMMUN

Inom ramen för Färdighetsprogrammet, som drivs av Nya Kompisbyrån, Ensamkommandes Förbund Stockholm och Stockholms stad, samarbetar vi med Upplands Väsby kommun. Syftet är att förbättra nyanlända ungdomars möjligheter att komma i arbete.
Läs mer

LÄNSSTYRELSEN STOCKHOLM

Tack vare Länsstyrelsen Stockholms stöd kan vi driva Färdighetsprogrammet, ett projekt som ska stötta unga som är nya i Sverige att komma i arbete. Samt projektet JärfällaKompis, ett projekt som riktar sig mot att matcha föräldrar och individer i Järfälla kommun.

Driver du en verksamhet i någon av ovan kommuner och vill samarbeta med Nya Kompisbyrån för ett mer öppet samhälle? Kontakta oss!

Akademi & forskning​

UPPSALA UNIVERSITET

Under 2020/2021 genomför Uppsala universitet ett forskningsprojekt som använder sig av den Nobelprisbelönade metoden Randomiserad kontrollerad studie. Syftet är att utvärdera hur väl Nya Kompisbyråns insatser för att främja inkluderingen av nya svenskar i samhället fungerar.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X