Vad är Fikakompis?

Att bli fikakompis är ett fantastiskt roligt sätt att träffa en ny kompis på. Träffa en person med liknande intressen på ett café i cirka 1 timme, fika och prata svenska. En av er är ny i Sverige och vill lära sig bättre svenska, den andra har svenska som modersmål eller motsvarande och kan lära ut.

Alla kan bli fikakompisar, det enda kravet är att du ska vara minst 18 år – och förstås nyfiken på att träffa nya människor!

Såhär blir du Fikakompis:

1. Registrering I registreringen berättar du lite om dig själv och dina intressen. Du får ett bekräftelsemail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning  Vi matchar dig med en ny kompis baserat på gemensamma intressen. Du får ett e-mail med kontaktuppgifter till din Fikakompis, oftast inom 1-60 dagar.

3. Första kontakten Du tar kontakt med din fikakompis inom 3 dagar och bestämmer datum, tid och plats för ert möte.

4. Mötet Ni träffas på t ex ett café eller bibliotek i cirka 1 timme och övar på att prata svenska. Om ni tycker det är roligt skickar ni ett foto/video från er fika och berättar om mötet.

5. Vad händer sen? Vi kontaktar dig efter matchningen för att få veta hur du tyckte att det var. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars kan du helt enkelt vara supernöjd över att ha varit någons fikakompis!

Anmäl dig här!

Bli matchad som fikakompis – ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner.