Vad är Digitalkompis?

Att bli Digitalkompis är ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner online. Vi matchar ihop två personer för ett möte, i en timme. Den ena i matchningen är ny i Sverige och vill lära sig bättre svenska och den andra har svenska som modersmål eller motsvarande och kan dela med sig av sina kunskaper. Ni träffas över videosamtal, övar på att prata svenska, byter erfarenheter och lär känna varandra. 

Alla kan bli Digitalkompisar, det enda kravet är att du ska vara minst 18 år – och förstås nyfiken på att träffa nya människor!

Såhär blir du Digitalkompis

1. Registrering I registreringen berättar du lite om dig själv och dina intressen. Du får ett bekräftelsemail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning Vi matchar dig med en ny Digitalkompis. Du får ett e-mail med kontaktuppgifter till din Digitalkompis, oftast inom 1-60 dagar.

3. Första kontakten Du tar kontakt med din nya kompis inom 3 dagar och bestämmer datum, tid och digital plattform för ert möte.

4. Mötet Ni träffas på ett videosamtal över t ex Whatsapp, Google Meet eller Facebook Messenger. Ni ses i ungefär en timme, lär känna varandra och pratar svenska. Om ni tycker det är roligt skickar ni ett foto eller en video från mötet och berättar hur det var.

5. Vad händer sen? Vi kontaktar dig efter er digitala träff för att få veta hur du tyckte att det var. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars är ni helt enkelt supernöjda över att ha träffat en Digitalkompis.

Anmäl dig här!

Bli matchad med en digitalkompis – ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner på.