Photo: Hedda Axelsson

OM HÄRNÖSANDSKOMPIS

Bor du i Härnösand och vill träffa en ny kompis? Träffa en person med liknande intressen och lär känna varandra. En av er är ny i Sverige och vill lära sig bättre svenska, den andra har svenska som modersmål eller motsvarande och kan lära ut.

I Härnösand finns flera ställen att träffas på. Caféer, restauranger, bibliotek, konsthall, föreningslokaler, utsiktsplatser, promenadstråk och grillplatser. Eller så kanske ni vill gå på ett evenemang. På https://dethander.harnosand.se/ finns en evenemangskalender.

Alla kan bli Härnösandskompisar, det enda kravet är att du ska vara minst 18 år – och förstås vara nyfiken på att träffa nya människor!

Projektets syfte är att öka gemenskapen i Härnösand genom att erbjuda ett enkelt och roligt sätt att lära känna nya människor. Projektet ägs av Härnösands kommun och finansieras av Länsstyrelsen Västernorrland.

BLI HÄRNÖSANDSKOMPIS

1. Registrering I registreringen berättar du lite om dig själv och dina intressen. Du får ett bekräftelsemail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning  Vi matchar dig med en ny kompis baserat på gemensamma intressen. Du får ett e-mail med kontaktuppgifter till din Härnösandskompis, oftast inom 1-60 dagar.

3. Första kontakten Du tar kontakt med din Härnösandskompis inom 3 dagar och bestämmer datum, tid och plats för ert möte.

4. Mötet Ni träffas på t ex ett café eller bibliotek i cirka 1 timme och övar på att prata svenska. Om ni tycker det är roligt skickar ni ett foto/video från ert möte och berättar hur det var.

5. Vad händer sen? Vi kontaktar dig efter matchningen för att få veta hur du tyckte att det var. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars kan du helt enkelt vara supernöjd över att ha varit någons Härnösandskompis!

Anmäl dig här!

Bli matchad som Härnösandskompis – ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner i Härnösand.

HAR DU FRÅGOR?

Kontakta oss på:

kontakt@nyakompisbyran.se

Logotyper Länsstyrelsen Västernorrland och Härnösands kommun