Om Nya Kompisbyrån

Nya Kompisbyrån är en partipolitiskt och religiöst obunden ideell organisation som vill öka gemenskapen i samhället mellan nya och etablerade svenskar. Det gör vi genom kompismatchningar, ett enkelt och roligt sätt att lära känna nya människor. Vi matchar kompisar i hela Sverige. Alla som är minst 18 år kan anmäla sig till våra aktiviteter och det är alltid gratis att delta.

Vi på Nya Kompisbyrån tror på ett samhälle där vi möts som människor. Ett samhälle där vi tillsammans förebygger utanförskap och främlingsfientlighet. För när människor möts och bygger vänskapsrelationer då minskar vi fördomar och ökar gemenskapen istället. Så skapar vi ett mer inkluderande Sverige – en kompismatchning åt gången!

Och det funkar! Hela 87 procent av de nya svenskarna uppger att de känner sig mer inkluderade i det svenska samhället efter en matchning. 28 procent av de som var arbetssökande har fått jobb eller praktik med hjälp av sin fikakompis. Och 95 procent av våra kompisar, både nya och etablerade svenskar, tycker att de har lärt sig något nytt om en annan kultur.

Medarbetare

Mardin Baban
Verksamhetschef & presskontakt
0793375697
mardin@nyakompisbyran.se

Hélène Bagge Operativt ansvarig (föräldraledig)

Hélène Bagge
Ekonomi- och HR-ansvarig
helene@nyakompisbyran.se

Bild Lina Bergström

Lina Bergström
Grants Manager

Nick Doggen
Kommunikations- & opinionsansvarig
nick@nyakompisbyran.se

Matilda Hardmeier
Projektledare
matilda@nyakompisbyran.se

Olivera Miladinovic

Olivera Miladinovic
Praktikant Uppsala Yrkesmentor
olivera@nyakompisbyran.se

Bild på Kathleen Myrestam

Kathleen Myrestam
Praktikant kompismatchning
kathleen@nyakompisbyran.se

Clara Wäppling
IT-strateg
clara@nyakompisbyran.se