PRAKTIK MED FOKUS PROJEKTANSÖKNINGAR

Praktik vT 2024 – distans

Vi på Nya Kompisbyrån söker en praktikant som vill lära sig mer om att skriva projektansökningar och hitta finansiering inom den ideella sektorn.

Nya Kompisbyrån är en ideell organisation som arbetar aktivt för att skapa en bättre integration i samhället. Vårt arbete innefattar en rad olika insatser där den gemensamma nämnaren och ambitionen är att göra Sverige till ett mer inkluderande land för alla. Vi har idag fyra fokusområden som har gemensamt att de alla skapar varaktiga förutsättningar för en ökad och förbättrad integration. Dessa fokusområden är kompismöten, främjande av utrikesfödda kvinnors rätt till arbete, stöd för unga människor och opinionsbildning.

Hur ser praktikuppdraget ut?
Praktiken är fokuserad på Nya Kompisbyråns arbete med att skriva projektansökningar och att säkra finansiering. Uppdraget innebär att vara en del av både planering och genomförande av ansökningar, vilket i sin tur innefattar planering, research och författande. Genom din praktik kommer du att få en unik inblick i och kunskap om arbetet med att finansiera en ideell organisation samt de olika finansiärerna.

Som ansökningspraktikant jobbar du nära Nya Kompisbyråns verksamhetssamordnare och får kontinuerlig support och stöttning.

Vem är du?
Du vill få utlopp för ditt engagemang i viktiga samhällsfrågor genom att arbeta konkret för en förbättrad integration. Vi ser gärna att du har intresse av eller egen erfarenhet från målgruppen. Du tycker att ansökningsförfarandet är spännande och lärorikt och du tycker om att uttrycka dig i text.

För att utföra praktiken behöver du dessutom:

  • Skriva flytande svenska och engelska
  • Vara strukturerad och noggrann
  • Ha vana av att formulera texter, exempelvis genom uppsats- eller rapportskrivande eller liknande

 

Tidsomfattning och placering
Nya Kompisbyråns huvudkontor ligger på Södermalm i Stockholm. Här finns det möjlighet att träffa kollegor och få en större förståelse för organisationen. Praktiken utförs dock på distans och din bostadsort är därför av mindre vikt.

Praktikens startdatum och tidsomfattning är flexibelt och bestäms tillsammans med ansvarig på Nya Kompisbyrån.

Ansökan 
Är det här något för dig? Skriv och berätta lite om dig själv och varför du söker praktiken. Glöm inte att bifoga ditt CV i mailet. Ansökan skickas direkt till praktikhandledare Lina Bergström på lina.bergstrom@nyakompisbyran.se

Vi vill ha din ansökan senast 31 januari 2024.