ÖKA GEMENSKAPEN, FÅ EN NY VÄN

Att bli kompis via Nya Kompisbyrån är ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner på. Vi matchar ihop två personer med liknande intressen. En av er är ny i Sverige och vill förbättra sin svenska, medan den andra är etablerad i Sverige och har svenska som modersmål eller motsvarande. Ni träffas, utbyter erfarenheter och lär känna varandra. 

Alla kan bli kompisar, det enda kravet är att du är minst 18 år – och förstås nyfiken på att träffa nya människor!

Anmäl dig här!

Bli kompismatchad – ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner.

VARFÖR KOMPISMATCHNINGAr?

Samhällsdebatten kring invandring och integration blir allt hårdare. Människor delas upp i ett ”vi” och ”dem”, vilket kan leda till fördomar, diskriminering och rasism. Vi startade våra kompismatchningar för att motverka detta och istället skapa ett samhälle där vi möts som människor.

Sedan 2014 har vi matchat fler än 46 000 kompisar i hela Sverige. Många av dem har träffats flera gånger och några har till och med blivit vänner för livet. Dessutom har 95 % av alla kompisar, både nya och etablerade svenskar, lärt sig något nytt och börjat reflektera över sina förutfattade meningar redan efter ett enda möte. 

Våra kompismatchningar leder alltså inte bara till riktig vänskap kompisarna emellan, utan ökar även gemenskapen i samhället i stort.

hur funkar det?

1. Vi gör matchningen

Berätta om dig, dina intressen och om du vill träffa din kompis fysiskt eller digitalt. Sedan matchar vi dig med en fantastisk kompis! Det kan ta mellan 1-90 dagar, beroende på när en bra matchning kommer in.

2. Ni bestämmer träff

Efter att ni fått varandras kontaktuppgifter bestämmer ni själva datum, tid och plats för när ni ska ses. Om ni vill får ni gärna skicka ett foto från mötet och berätta hur det var.

3. Kort uppföljning

Efter mötet kommer vi att höra av oss för att få veta hur det gick. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars är ni helt enkelt nöjda över att ha haft ett riktigt trevligt möte.