Om Fikakompis

Att bli Fikakompis är ett fantastiskt roligt sätt att träffa en ny kompis på. Träffa en person med liknande intressen på ett café i cirka 1 timme, fika och prata svenska. En av er är ny i Sverige och vill lära sig bättre svenska, den andra har svenska som modersmål eller motsvarande och kan lära ut. 

Alla kan bli Fikakompisar, det enda kravet är att du ska vara minst 18 år – och förstås nyfiken på att träffa nya människor!

Såhär blir du Fikakompis:

1. Registrering Registrera dig här nedan och berätta lite om dig själv och dina intressen. Du får ett bekräftelsemail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning  Vi matchar dig med en ny kompis baserat på gemensamma intressen. Du får ett e-mail med kontaktuppgifter till din fikakompis, oftast inom 1-30 dagar.

3. Första kontakten Du tar kontakt med din fikakompis inom 3 dagar och bestämmer datum, tid och plats för ert möte.

4. Mötet Ni träffas på en offentlig plats, t ex ett café eller bibliotek i cirka 1 timme och övar på att prata svenska. Om ni tycker det är roligt skickar ni ett foto/video från er fika och berättar om mötet.

Med anledning av covid-19 vill vi påminna alla om att inte träffas fysiskt om man är sjuk, eller har anledning att tro att man kan ha blivit smittad. Glöm inte att vi alla hjälps åt för att förhindra smittspridning.​

BLI FIKAKOMPIS

BLI FIKAKOMPIS

Vad händer sen?

Vi kontaktar dig efter matchningen för att få veta hur du tyckte att det var. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses. Du kan också logga in och göra en ny anmälan för att träffa en ny person eller helt enkelt vara supernöjd över att ha varit någons Fikakompis!

X