Praktisera som kompismatchare

Praktik HT 2023 – distans

Praktikplatsen som kompismatchare hösten 2023 är tillsatt, men stort tack för ditt intresse. När vi har möjlighet att ta in en ny praktikant för våren 2024 kommer du att kunna hitta den informationen här.

Vi på Nya Kompisbyrån söker en praktikant som vill bli en stjärna på kompismatchningar, lära sig mer om integration och närma sig den ideella sektorn som arbetsplats.

Nya Kompisbyrån arbetar för att öka gemenskapen och i samhället genom enkla möten mellan människor. Vi kompismatchar personer som är nya i Sverige med etablerade. De nya kompisarna träffas över t ex en fika eller digitalt. Sedan starten 2014 har vi matchat ihop fler än 40 000 nya vänner.

Hur ser praktikuppdraget ut?
Praktiken är fokuserad på att matcha ihop nya vänner, ha kontakt med deltagare och att hantera nya kompisförfrågningar. Genom din praktik kommer du att få en unik inblick i andra människors drivkrafter och strävan efter integration. Du kommer dessutom vara med och dagligen skapa bättre förutsättningar för ett öppnare samhälle, en matchning i taget.

Som matchningspraktikant jobbar du nära Nya Kompisbyråns matchningsansvariga och IT-strateg och får kontinuerlig support och stöttning.

Vem är du?
Du vill få utlopp för ditt engagemang i viktiga samhällsfrågor genom att arbeta konkret för en förbättrad integration. Vi ser gärna att du har intresse av eller egen erfarenhet från målgruppen. Med fördel tycker du att det är spännande med digitala lösningar, men det är inget krav.

För att utföra praktiken behöver du dessutom:

  • kunna skriva flytande svenska och engelska. Om du har ytterligare språkkompetenser är detta ett stort plus.
  • vara strukturerad och noggrann

Tidsomfattning och placering
Nya Kompisbyråns kontor ligger på Södermalm i Stockholm. Här finns det möjlighet att träffa kollegor och få en större förståelse för organisationen. Praktiken utförs dock huvudsakligen på distans och närhet till Stockholm är inget krav.

Praktikens startdatum och tidsomfattning är flexibelt och bestäms tillsammans med ansvarig på Nya Kompisbyrån.

Ansökan 

Är det här något för dig? Skriv och berätta lite om dig själv och varför du söker praktiken. Glöm inte att bifoga ditt CV i mailet. Ansökan skickas direkt till praktikhandledare Clara Wäppling på clara@nyakompisbyran.se

Vi vill ha din ansökan senast 8 september.