Om NKB Ung

NKB Ung skapar möten för och med unga i åldern 18-25 med syftet att främja integration och öka gemenskap på högskolor och universitet. Projektet kommer att lanseras i 10 olika studentorter runt om i Sverige. I samarbete med högskolor och universitet samt offentliga och ideella aktörer anordnar vi fikastunder, middagar och digitala träffar. Projektet drivs av studenter som utbildas till NKB Ung ambassadörer. De anordnar aktiviteter som ger deltagarna ett breddat socialt nätverk, en berikad förståelse för varandra och ökade möjligheter till jobb. Att engagera sig är både kul och utvecklande. Vi skapar enkla former av vardagsintegration där allt som krävs är ett personligt möte.

Projektet är finansierat av Allmänna Arvsfonden och pågår till och med 2023. Målet är att NKB Ung efter projektets slut ska vara självgående med hjälp av ideella krafter och samarbeten. Under det kommande året avser vi att etablera projektet i Linköping, Göteborg, Malmö, Lund och Växjö. 

Är du student mellan 18-25 år, vill du engagera dig i ett kreativt och givande uppdrag? Bli vår ambassadör! 

Som ambassadör har du en viktig och central roll i projektet – Du är den magiska länken mellan NKB Ung projektledning och unga på din studentort. Du som ambassadörer ansvarar för att anordna och utveckla olika aktiviteter på din ort för att informera om NKB Ung samt skapa möten mellan nya och etablerade svenskar.

Till våren 2021 söker vi ambassadörer i Linköping, Göteborg, Malmö, Lund och Växjö. Håll utkik snart kommer mer information samt länk till ansökan. 

Kontakt NKB Ung

Projektledare: Sara Ibrahim

Kommunikatör: Nick Doggen

Ambassadörssamordnare: Karin Magnusson

Bli ambassadör

X