Om JärfällaKompis

JärfällaKompis är ett samarbete mellan Nya Kompisbyrån och Järfälla kommun som finansieras av Länsstyrelsen. Vi matchar nya och etablerade individer och familjer i Järfälla som vill öva svenska, träffa nya människor och hitta på något kul tillsammans. Som JärfällaKompisar kan man fika, promenera, äta middag och besöka olika aktiviteter och platser i kommunen. Familjer matchas med varandra utifrån barnens åldrar och föräldrars intressen.

Såhär blir du JärfällaKompis

1. Registrering. Anmäl dig till JärfällaKompis genom att lämna din mailadress och trycka på knappen här nedanför. Fyll sedan i formuläret du kommer till. Du får ett mail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning. Om du anmäler dig själv matchar vi dig med en annan person i Järfälla med
gemensamma intressen. Om du anmäler dig med din familj matchar vi er med en annan familj i Järfälla. Du får ett mail med kontaktuppgifter till din/er matchning.

3. Första kontakten. Ta kontakt med den person eller familj du matchats med inom 3 dagar.
Ni bestämmer själva datum, tid och plats för ert möte.

4. Mötet. Ni ses i cirka en timme över fika, promenad, middag eller annat för att lära känna varandra och prata svenska. Om ni tycker det är roligt skickar ni en bild eller en video från mötet och berättar hur det var.

5. Vad händer sen? Vi kontaktar dig efter ert möte för att få veta hur du tyckte att det var. Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars är ni helt enkelt supernöjda över att ha träffat en Järfällakompis.

 

På grund av rådande omständigheter och den ökade smittspridningen matchar vi för närvarande inte till fysiska träffar. Anmälan är däremot fortfarande öppen och du kan istället bli matchad för att få en digital JärfällaKompis på individnivå. Barnfamiljsmatchningen håller stängt tills dess att vi kan matcha er till fysiska möten igen.

Som digitala JärfällaKompisar bestämmer ni tillsammans vilket digitalt verktyg ni vill använda för träffen och ses sedan på videolänk. Ett enkelt och roligt sätt att lära känna nya människor och öva på svenska!

Anmäl dig här!

Träffas via Järfällakompis – ett både enkelt och roligt sätt att ses på! På grund av smittspridningen matchar vi just nu enbart till digitala möten.

Det här kan du göra i Järfälla!

Här hittar du förslag på roliga saker att göra i Järfälla. Vissa saker passar bättre för dig att göra själv, medan andra är perfekta aktiviteter för en kompisfika eller ett härligt möte tillsammans med barnen. Klicka på länkarna för att få mer information.
 
SFI – för dig som vill bli bättre på svenska
Öppen förskola – umgås kravlöst med andra föräldrar och barn
Huset på höjden – ett kultur- och aktivitetshus för alla åldrar
Servicecenter – kontakta kommunen för att få hjälp och svar på frågor
Biblioteken i Järfälla – låna svenska böcker och filmer
Naturområden i Järfälla – en guide till Järfällas naturpärlor

Museum i Järfälla – upptäck Järfällas museum
Evenemang i Järfälla – här hittar du alla kommande evenemang i Järfälla 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X