Om JärfällaKompis

JärfällaKompis är ett samarbete mellan Nya Kompisbyrån och Järfälla kommun som finansieras av Länsstyrelsen. Vi matchar nya och etablerade individer och familjer i Järfälla som vill öva svenska, träffa nya människor och hitta på något kul tillsammans. Som JärfällaKompisar kan man fika, promenera, äta middag och besöka olika aktiviteter och platser i kommunen. Familjer matchas med varandra utifrån barnens åldrar och föräldrars intressen.

Såhär blir du JärfällaKompis

1. Registrering. Anmäl dig till JärfällaKompis genom att lämna din mailadress och trycka på knappen här nedanför. Fyll sedan i formuläret du kommer till. Du får ett mail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning. Om du anmäler dig själv matchar vi dig med en annan person i Järfälla med
gemensamma intressen. Om du anmäler dig med din familj matchar vi er med en annan familj i Järfälla. Du får ett mail med kontaktuppgifter till din/er matchning.

3. Första kontakten. Ta kontakt med den person eller familj du matchats med inom 3 dagar.
Ni bestämmer själva datum, tid och plats för ert möte.

4. Mötet.  Ni ses i cirka en timme över fika, promenad, middag eller annat för att lära känna varandra och prata svenska. Om ni tycker det är roligt skickar ni en bild eller en video från mötet och berättar hur det var.

Med anledning av covid-19 vill vi påminna alla om att inte träffas fysiskt om man är sjuk, eller har anledning att tro att man kan ha blivit smittad. Glöm inte att vi alla hjälps åt för att förhindra smittspridning.​

BLI JÄRFÄLLAKOMPIS

BLI JÄRFÄLLAKOMPIS

Det här kan du göra i Järfälla!

Här hittar du förslag på roliga saker att göra i Järfälla. Vissa saker passar bättre för dig att göra själv, medan andra är perfekta aktiviteter för en kompisfika eller ett härligt möte tillsammans med barnen. Klicka på länkarna för att få mer information.
 
SFI – för dig som vill bli bättre på svenska
Öppen förskola – umgås kravlöst med andra föräldrar och barn
Huset på höjden – ett kultur- och aktivitetshus för alla åldrar
Servicecenter – kontakta kommunen för att få hjälp och svar på frågor
Biblioteken i Järfälla – låna svenska böcker och filmer
Naturområden i Järfälla – natursköna platser i Järfälla

Museum i Järfälla – upptäck Järfällas museum
Evenemang i Järfälla – här hittar du alla kommande evenemang i Järfälla 

X