Om JärfällaKompis

Projektet Järfällakompis är nu avslutat. Vi vill tacka alla som varit med och gjort en insats under de gångna åren. 

Bor du i Järfälla och vill bli kompismatchad? Då är du varmt välkommen att anmäla dig som fika- eller digitalkompis så matchar vi dig med en kompis i Stockholmsområdet. 

Vi matchar nya och etablerade familjer och individer i Järfälla som vill öva svenska, träffa nya människor och hitta på något kul tillsammans. Som JärfällaKompisar kan man fika, promenera, äta middag och besöka olika aktiviteter och platser i kommunen. Familjer matchas med varandra utifrån barnens åldrar och föräldrars intressen. JärfällaKompis är ett samarbete mellan Nya Kompisbyrån och Järfälla kommun som finansieras av Länsstyrelsen. 

Bli JärfällaKompis

1. Registrering Anmäl dig till JärfällaKompis genom att lämna din mailadress och trycka på knappen här nedanför. Fyll sedan i formuläret du kommer till. Du får ett mail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning Om du anmäler dig med din familj matchar vi er med en annan familj i Järfälla. Om du anmäler dig själv matchar vi dig med en annan person i Järfälla med gemensamma intressen. Du får ett mail med kontaktuppgifter till din/er matchning.

3. Första kontakten Ta kontakt med familjen eller personen du matchats med inom 3 dagar.
Ni bestämmer själva datum, tid och plats för ert möte.

4. Mötet Ni ses utomhus på en offentlig plats i Järfälla, t ex ett café eller på en promenad. Under mötet lär ni känna varandra, upptäcker kommunen tillsammans och pratar svenska. Om ni valt att matchas till ett digitalt möte ses ni istället på en digital plattform som passar er båda. 

5. Vad händer sen? Om ni tyckte att det var kul får ni gärna fortsätta ses, annars är ni helt enkelt supernöjda över att ha träffat en JärfällaKompis.

Anmäl dig här!

Bli matchad som JärfällaKompis – ett enkelt och roligt sätt att träffa nya vänner i din kommun.

Det här kan du göra i Järfälla!

Här hittar du förslag på roliga saker att göra i Järfälla. Vissa saker passar bättre för dig att göra själv, medan andra är perfekta aktiviteter för en kompisfika eller ett härligt möte tillsammans med barnen. Klicka på länkarna för att få mer information.
 
Aktivitetslista – aktiviteter särskilt för nyanlända och asylsökande
Biblioteken i Järfälla – låna svenska böcker och filmer
Föräldragrupper – lär känna andra för­äldrar i kommunen
Huset på höjden – ett kultur- och aktivitetshus för alla åldrar
Museum i Järfälla – upptäck Järfällas museum
Naturområden i Järfälla – en guide till Järfällas naturpärlor
SFI – för dig som vill bli bättre på svenska
Servicecenter – kontakta kommunen för att få hjälp och svar på frågor
Öppen förskola – umgås kravlöst med andra föräldrar och barn
Vill du veta vilka evenemang som är aktuella i Järfälla just nu? Kanske vill du planera in något roligt redan denna vecka? Ta del av Järfälla kommuns egen evenemangskalender, här hittar du massor av aktiviteter att delta på.