Material och verktyg

Innehållsförteckning

Våra guider

Här hittar ni mentorguide och adeptguide. I guiderna finns bland annat information om upplägget för Framtidsprogrammet, bra tips och övningar och allmän pepp till er i mentorparet. Guiderna kommer finnas tillgängliga här under hela projektet.

Att söka jobb

Här kan ni hitta tips på var man kan söka jobb, praktikplats och utbildning. Vi listar även olika rekryteringsträffar som finns tillgängliga och hemsidor som kan vara bra att känna till och gå igenom tillsammans.

Viktiga organisationer

Det finns många grymma organisationer där ute som finns för kvinnor som vill utöka sitt nätverk, lära sig nya saker och få stöd. Här har vi samlat några av våra favoriter! 

Vad erbjuder kommunerna?

Här hittar ni olika tips på vad som erbjuds i Stockholms stad och i Järfälla kommun. Vi har listat bra hemsidor som ni kan titta på och aktiviteter som ni kan göra tillsammans.

Öva på det svenska språket

Här hittar ni en lista på olika sätt som man kan öva på svenskan. Allt från hemsidor och appar till nyhetskanaler och radiosändningar på lätt svenska.

Övningar

Här har vi samlat bra övningar som ni kan göra tillsammans på era träffar. Det finns både lära känna varandra-övningar som ni kan göra i början och olika övningar som kan användas för att sätta upp mål.

Om adepten får jobb

Om adepten får jobb så ändras fokus i mentorskapet. Vi har därför samlat våra bästa tips på hur ni kan gå vidare. Vi har listat bra begrepp att gå igenom och olika punkter som kan vara bra att diskutera tillsammans. 

Utbildningsmaterial

Här samlar vi allt material från utbildningsträffarna. Gå tillbaka och titta igenom om det är någonting som ni inte förstår eller vill gå igenom tillsammans.

 

Övrigt

Allt övrigt material som kan vara användbart för er samlas här.

Om du saknar någon information så får du gärna höra av dig till framtid@nyakompisbyran.se