Om STHLM Ung

Vill du påverka samhället och lära dig mer om demokratin? I STHLM Ung skapar vi möten mellan dig och andra unga från olika områden i Botkyrka kommun och Stockholms innerstad. Syftet är att stärka din egenmakt och möjliggöra nätverk med mångfald. Genom workshops om demokrati skapar vi trygga mötesplatser för dig mellan 16 och 22 år.

pexels-william-fortunato-6140617

Vad?

Är vår demokrati hotad? Vad händer inför valet 2022? Och hur kan jag visa på civilkurage? Under varje workshop kommer ni tillsammans utbyta tankar och idéer om hur du kan påverka ditt eget liv, din framtid och samhället i stort. Du får träffa personer i din ålder och lära dig nya saker på temat demokrati, oavsett om det handlar om rösträtt, yttrandefrihet eller att stå upp för dina rättigheter.

I STHLM Ung bjuder vi även in olika personer och organisationer som är proffs på demokrati. Det är en unik chans för dig att ställa frågor och lära dig mer! Utöver alla workshops anordnar vi även olika event där du kan hänga och nätverka med andra i din ålder.

När?

Alla workshops är kvällstid, under 2 timmar och äger rum en gång i månaden. Du väljer själv om du vill vara med på en träff eller flera. Du lär dig nya saker på varje träff, men alla träffar handlar om temat demokrati!

Vill du:

  • Påverka makthavare och stå upp för dina rättigheter?
  • Lära dig mer om demokrati och få verktyg att förändra samhället?
  • Träffa nya personer och bygga nätverk?
  • Få erfarenhet på ditt CV och en referens när du söker jobb?

Är du dessutom:

  • Mellan 16 och 22 år?
  • Bosatt i Botkyrka kommun eller Stockholms innerstad?

Vill du vara med? Eller har du en fråga?

Fyll i intresseanmälan ovanför eller kontakta projektledare Mariam Mobiny.

STHLM Ung pågår 2021-2022 med ekonomiskt stöd av Delegationen mot segregation. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.