Projektassistent för Klara, Färdiga, Kvinna

Omfattning: Deltid (50%)
Varaktighet: 1/8 2022 – 31/12 2022 
Anställningsform: Visstidsanställning

Om tjänsten
Tjänsten innefattar en anställning som projektassistent i det ESF-finansierade projektet Klara, Färdiga, Kvinna för den ideella organisationen Nya Kompisbyrån.  

Du kommer att vara anställd hos Nya Kompisbyrån och ditt arbete kommer i huvudsak ske i Uppsala. Arbetet bedrivs hemifrån med vissa resor till Nya Kompisbyråns kontor i Stockholm.

Som projektassistent kommer du arbeta nära delprojektledaren i Stockholm/Uppsala och bland annat ansvara för att hålla i vår utbildning Färdighetsprogrammet (tillsammans med en cirkelledare), göra uppföljningar med deltagare och mentorer, planera och hålla i informationsträffar samt viss rekrytering av deltagare och mentorer. Under projektets avslutningsfas (okt-dec) kommer mycket av arbetet handla om att sammanställa projektets metod och resultat samt att sprida och implementera detta. I den processen kommer du stötta delprojektledaren och projektgruppen med olika uppgifter kopplat till detta.

 

Om projektet
Klara, Färdiga, Kvinna är ett projekt där vi genom en kort utbildning som vi kallar Färdighetsprogrammet och ett mentorskap stöttar utrikesfödda kvinnor att närma sig arbete eller studier. Projektet finns under 2021-2022 i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Sundsvall och finansieras av Europeiska socialfonden.

 

Vi söker dig som:

 • Har erfarenhet och/eller ett intresse för integration och jämställdhet
 • Har en universitetsutbildning inom relevant område
 • Är positiv, resultat- och lösningsfokuserad 
 • Har hög samarbetsförmåga och är flexibel och självgående
 • Har bra kunskaper inom officepaketet, främst Excel
 • Kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska.

 

Meriterande om du:

 • Har erfarenhet av frågor relevanta för utrikes födda/nyanlända
 • Har erfarenhet av ideellt engagemang
 • Har erfarenhet av att arbeta i projekt
 • Pratar ytterligare språk förutom svenska.

Vi ser gärna sökande som studerar eller har annan sysselsättning parallellt med denna tjänst. 

Vi är ett positivt och drivet gäng på Nya Kompisbyrån som ser fram emot att välkomna ytterligare en entusiastisk och stark kraft till ett roligt och relevant projekt. Vi hoppas det blir du! Vi välkomnar särskilt dig som kompletterar arbetsplatsen med avseende på mångfald och jämställdhet. 

Vi tillämpar löpande rekrytering för denna tjänst. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt. Intervjuer kommer hållas under v 27.

Maila CV och personligt brev till: lina.bergstrom@nyakompisbyran.se

Vem söker vi?

Vi söker personer som vill vara en del av projektet Klara, Färdiga, Kvinna, i någon av städerna Sundsvall, Göteborg eller Stockholm/Uppsala. Som praktikant kommer du få följa arbetet, ha kontakt med deltagare, medverka vid workshops och hjälpa till med administrativa uppgifter. Som praktikant i projektgruppen för Klara, Färdiga, Kvinna jobbar du nära projektgruppen och närmast projektledaren för antingen Sundsvall, Göteborg eller Stockholm/Uppsala.

Du kommer göra allt arbete tillsammans med projektgruppen och främst tillsammans med projektledaren för respektive stad. Om du är med projektledaren i Stockholm/Uppsala kan du bo i någon av städerna, resa mellan dessa kommer förekomma. Kansliet ligger i Stockholm, och din utgångspunkt kommer vara där ifrån. 

Vi söker även en person som vill arbeta nära Nya Kompisbyråns verksamhetsutvecklare, ni kommer tillsammans arbeta i ordinarie verksamheter, projektansökningar, företagskontakt och hålla i events. Du kommer vara involverad i samverkan med offentlig-, privat- och ideell sektor. Vissa dagar kommer du även att få medverka i andra projekt som Nya Kompisbyrån bedriver. Du kommer få en god inblick i hur organisationen arbetar och utveckla den tillsammans med oss. Du kommer att ha din utgångspunkt på kansliet som ligger i Stockholm (Södermalm).

Vem är du? 

För att du ska trivas tror vi att du behöver ha intresse av eller erfarenhet från målgruppen, nyfiken på att lära dig mer om ideell sektor och vara trygg i att hålla workshops. Nya Kompisbyrån vill att du ska kunna anpassa din praktik efter din kunskap, erfarenhet och intressen, för att få ut mest av din tid hos oss. Därför vill vi att du i din ansökan skriver om dina erfarenheter, vilken av de två praktikplatserna du söker i organisationen och varför.

För att kunna söka praktikplatsen behöver du antingen: 

 • 15 eller 30 hp praktik vid ett svenskt universitet/högskola under praktikens gång 

 • 100 YH LiA vid en svenskt yrkeshögskola

 • vara antagen till Arbetsförmedlingens arbetspraktik

 

Ansökan ska skickas in senast 30 november till amanda@nyakompisbyran.se 

Märk mejlen med: Praktik våren 2022. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.