Praktisera inom kommunikation!

Praktik HT 2022 – Stockholm

Pluggar du media & kommunikation? Vill du utveckla dina färdigheter inom content creation, skapa inspirerande kampanjer och bidra till ett mer inkluderande samhälle?

Nya Kompisbyrån letar efter en praktikant inom kommunikation under hösten 2022. Vi är en ideell organisation med ett hjärta som slår ett slag extra för integration. Grunden i alla våra verksamheter är att vi vill skapa ett mer inkluderande Sverige genom kompismatchningar mellan nya och etablerade svenskar, mentorskapsprogram och opinionsbildning. 

Under din praktik kommer du att handledas av våra två kommunikationsansvariga och ha fokus på att skapa innehåll och ta fram kampanjer till våra externa kommunikationskanaler och bistå i vårt PR-arbete. Exempel på arbetsuppgifter:

  • Producera text- och bildmaterial till våra sociala medier;
  • Engagera och inspirera nya och befintliga deltagare genom kampanjer;
  • Intervjua deltagare och skriva artiklar;
  • Skriva pressmeddelanden och kontakta nyhetsredaktioner i PR-syfte.

Som person är du både kreativ och noggrann. Du vågar att ta för dig och trivs i en miljö där du både jobbar självständigt och ingår i ett team. Vi tror också att du har ett intresse för integration och inkludering.

För att kunna göra din praktik hos oss behöver du uppfylla följande två kriterier:

  • Du går en utbildning inom relevant område, eller läser en påbyggnadskurs på redan genomförd utbildning inom relevant område;
  • Du talar och skriver obehindrat på svenska med god förmåga att anpassa din kommunikation och tonalitet efter relevant målgrupp.

 

Det är meriterande om du har erfarenhet av content creation, kampanjarbete och att arbeta i Adobeprogrammen, samt om du talar fler språk än svenska, till exempel arabiska, tigrinja, eller dari.

Praktiken är oavlönad, sker på heltid och är placerad på Nya Kompisbyråns kansli i centrala Stockholm. Ansök senast den 1 juni genom att skicka ditt CV och personliga brev till Nick Doggen (nick@nyakompisbyran.se) och Frida Svensson (frida@nyakompisbyran.se). Var god ange ‘’Ansökan praktik kommunikation’’ i ämnesraden.


Intervjuer sker löpande och praktikplatsen kan tillsättas innan sista ansökningsdatumet. Har du frågor om praktiken? Hör av dig till Nick Doggen (nick@nyakompisbyran.se) och Frida Svensson (frida@nyakompisbyran.se).

Varmt välkommen med din ansökan!

Vem söker vi?

Vi söker personer som vill vara en del av projektet Klara, Färdiga, Kvinna, i någon av städerna Sundsvall, Göteborg eller Stockholm/Uppsala. Som praktikant kommer du få följa arbetet, ha kontakt med deltagare, medverka vid workshops och hjälpa till med administrativa uppgifter. Som praktikant i projektgruppen för Klara, Färdiga, Kvinna jobbar du nära projektgruppen och närmast projektledaren för antingen Sundsvall, Göteborg eller Stockholm/Uppsala.

Du kommer göra allt arbete tillsammans med projektgruppen och främst tillsammans med projektledaren för respektive stad. Om du är med projektledaren i Stockholm/Uppsala kan du bo i någon av städerna, resa mellan dessa kommer förekomma. Kansliet ligger i Stockholm, och din utgångspunkt kommer vara där ifrån. 

Vi söker även en person som vill arbeta nära Nya Kompisbyråns verksamhetsutvecklare, ni kommer tillsammans arbeta i ordinarie verksamheter, projektansökningar, företagskontakt och hålla i events. Du kommer vara involverad i samverkan med offentlig-, privat- och ideell sektor. Vissa dagar kommer du även att få medverka i andra projekt som Nya Kompisbyrån bedriver. Du kommer få en god inblick i hur organisationen arbetar och utveckla den tillsammans med oss. Du kommer att ha din utgångspunkt på kansliet som ligger i Stockholm (Södermalm).

Vem är du? 

För att du ska trivas tror vi att du behöver ha intresse av eller erfarenhet från målgruppen, nyfiken på att lära dig mer om ideell sektor och vara trygg i att hålla workshops. Nya Kompisbyrån vill att du ska kunna anpassa din praktik efter din kunskap, erfarenhet och intressen, för att få ut mest av din tid hos oss. Därför vill vi att du i din ansökan skriver om dina erfarenheter, vilken av de två praktikplatserna du söker i organisationen och varför.

För att kunna söka praktikplatsen behöver du antingen: 

  • 15 eller 30 hp praktik vid ett svenskt universitet/högskola under praktikens gång 

  • 100 YH LiA vid en svenskt yrkeshögskola

  • vara antagen till Arbetsförmedlingens arbetspraktik

 

Ansökan ska skickas in senast 30 november till amanda@nyakompisbyran.se 

Märk mejlen med: Praktik våren 2022. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.