Om Kv(in)na

I mentorprogrammet Kv(in)na matchar Nya Kompisbyrån kvinnliga mentorpar i sex olika kommuner i Stockholms län – Danderyd, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Sundbyberg och Salem. Etablerade kvinnor som är sysselsatta sammanlänkas med kvinnor och tjejer som är nyanlända, utrikesfödda samt tjejer med utrikesfödda föräldrar. Matchningarna skapar ett ömsesidigt utbyte, där ni som mentorpar delar erfarenheter, kontaktnät och skratt.     

Mentor

Identifierar du dig själv som kvinna och är etablerad? Vill du stötta en kvinna eller tjej som är nyanländ, utrikesfödd och/eller svenskfödd med utländsk bakgrund? Som mentor kommer du bland annat finnas där som ett stöd för adepten att uppnå sina mål.

Det här är du: 

Tillhör den här målgruppen:

  • Etablerad kvinna som är över 18 år. Som antingen arbetar, studerar eller har kunskap om vägen till arbete eller studier 
 
  • Bor i Danderyd, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Sundbyberg, Salem eller i en närliggande kommun i Stockholms län

Adept

Identifierar du dig själv som kvinna eller tjej? Är du nyanländ, utrikesfödd och/eller svenskfödd med utländsk bakgrund? I mentorprogrammet Kv(in)na matchas du med en kvinnlig mentor som kommer ge dig stöd. Att delta kommer ge dig ett utökat nätverk som kan hjälpa dig närmare dina mål.  

Det här är du: 

Tillhör någon av dessa målgrupper: 

  • Utrikesfödd, nyanländ kvinna eller tjej från 15 år och uppåt. Samt svenskfödd tjej mellan 15-18 år som har utrikesfödda föräldrar
 
  • Bor i Danderyd, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Sundbyberg eller Salem

Såhär går det till

1. Intresseanmälan

Intresseanmäl dig till mentorprogrammet Kv(in)na genom att trycka på den kommunen du bor i. Fyll sedan i formuläret. Du kommer få ett mail när vi har tagit emot din anmälan.

2. Matchning

Vi kommer matcha ihop dig med din mentor/adept utifrån att ni bor i samma/närliggande kommun, har liknande intressen och beroende på om du som adept vill studera, studera vidare eller börja jobba. Du kommer få ett mail och sms om vi hittat en bra matchning. 

3. Mentorprogrammet

Varje matchat mentorpar kommer först bli inbjudna till en digital uppstartsträff där ni kommer få träffa för första gången. Nya Kompisbyrån kommer under träffen ge information, tips och vägledning men framförallt skapa ett roligt första möte. Som mentorpar ansvarar ni tillsammans för att träffas minst tre gånger under sex månaders tid. Det kan vara allt ifrån en videofika, en promenad eller ett telefonsamtal. Nya Kompisbyrån kommer anordna tre nätverksträffar under 2021 där alla deltagare får möjlighet att träffa andra mentorpar.

Intresseanmälan

Mentorprogrammet Kv(in)na är igång och intresseanmälan är nu tyvärr stängd. 

På grund av rådande omständigheter och den ökade smittspridningen har vi digitala uppstartsträffar med mentorprogrammet Kv(in)na. Vi kommer använda oss av det digitala verktyget Zoom. Varje mentorpar bestämmer däremot tillsammans vilket digitalt verktyg de kommer använda.

Kontakta oss

Om du har några frågor, vänligen maila oss på kvinna@nyakompisbyran.se eller ring till 076 023 71 77.

Kv(in)na är ett samarbete mellan Nya Kompisbyrån och sex olika kommuner i Stockholms län – Danderyd, Nacka, Nykvarn, Nynäshamn, Sundbyberg och Salem. Projektet finansieras av stiftelsen CHELHA och startade våren 2021.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X