Läs information om projektet på andra språk.

Klara, Färdiga, Kvinna

Klara, Färdiga, Kvinna är ett projekt för dig som är en utrikes född kvinna och som vill ha stöd i att hitta ett jobb i Sverige!

I projektet får du en utbildning som handlar om att söka jobb i Sverige och om att skapa egna mål i ditt jobbsökande. Du kommer också få en kvinnlig mentor som kommer stötta dig i att nå dina mål och komma närmare ett arbete.

Klara, Färdiga, Kvinna finns i Stockholm, Göteborg, Uppsala och Sundsvall och samarbetar med Folkuniversitetet och  Sustainergies.

Projektet innehåller tre delar: Färdighetsprogrammet, mentorskapsprogrammet och två bonusträffar. Första kursstart hålls i september 2021 och alla träffar hålls på svenska. Anmäl dig så snart som möjligt, men senast den 9:e augusti.

Färdighetsprogrammet

Färdighetsprogrammet är en utbildning där du får lära dig mer om den svenska arbetsmarknaden, att söka jobb i Sverige och om att skapa egna mål i jobbsökandet. Utbildningen sker på kvällstid och innehåller 5 träffar som är 2 timmar. 

Dessa hålls av cirkelledare på Folkuniversitetet. Träffarnas teman är:

 • Jag och mina mål
 • Den svenska arbetsmarknaden
 • CV och personligt brev
 • Intervjuträning
 • Vägen framåt

 

På varje träff kommer du att matchas med en jobbkompis och ni kommer tillsammans att diskutera träffens teman. En jobbkompis är en peppande, kvinnlig samtalspartner som kan stötta dig i ditt jobbsökande. 

Under träffarna kommer barnpassning och språkstöd att erbjudas vid behov.

Mentorskapsprogrammet

 I mentorskapsprogrammet kommer du få en kvinnlig mentor som kommer dela med sig av sina erfarenheter och sina kontakter. Du och mentorn kommer under 6 månader att jobba tillsammans för att stötta dig i att nå dina mål.

Bonusträffar

 Du kommer erbjudas två bonusträffar som kommer handla om olika yrken och utbildningsvägar och hur det är att vara en arbetande kvinna idag. 

Delta i Klara, Färdiga, Kvinna

Det finns olika sätt på vilka du kan delta i Klara, Färdiga, Kvinna. Är du utrikes född och vill ha stöd i att hitta arbete? Då anmäler du dig här nedan.

Talar du flytande svenska, är etablerad i Sverige och vill bidra med tips och råd för hur man hittar ett arbete? Då kan du istället anmäla ditt intresse för att bli jobbkompis i projektet. Anmälan till detta hittar du lite längre ned på sidan.

Du kan vara med i Klara, Färdiga, Kvinna om du:

 • Identifierar dig som kvinna
 • Är mellan 18-64 år
 • Är född utanför Sverige
 • Inte har jobbat under dom senaste 12 månaderna
 • Vill ha stöd i att hitta ett arbete
 

Vill du vara med i projektet och få hjälp och stöd i att komma närmare ett arbete? Då är du varmt välkommen att anmäla dig här:

Du kan bli jobbkompis

 • Identifierar dig som kvinna
 • Är minst 18 år gammal
 • Talar flytande svenska
 • Vill bidra med din erfarenhet och ge tips
 

Vill du vara en peppande samtalspartner under en, eller flera kvällar, och dela med dig av dina erfarenheter och tips? Ingen expertkompetens krävs, det viktigaste är att du vill stötta en utrikes född kvinna att komma i arbete. Varmt välkommen att anmäla dig som jobbkompis i den stad du bor. Bli jobbkompis i:

Är du intresserad av att delta i Klara, Färdiga, Kvinna men vill få mer information innan du anmäler dig?

Anmäl dig till en informationsträff och få mer information och möjlighet att ställa frågor till oss. Träffen äger rum den 30 juni kl 17:00. Ta gärna med dig vänner och familj!

Klara, Färdiga, Kvinna kommer att genomföras med fysiska träffar men vi följer såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vissa träffar kan komma att hållas digitalt. Du får mer information om detta efter att du anmält dig, eller som senast innan start.

Kontakta oss

Har du frågor om projektet är du varmt välkommen att kontakta din lokala projektledare!

Delprojektledare Stockholm och Uppsala:

linnea@nyakompisbyran.se

Delprojektledare Göteborg:

evelina@nyakompisbyran.se 

Delprojektledare Sundsvall:

nina@nyakompisbyran.se

Projektet finansieras av Europeiska socialfonden och pågår 2020-2022.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X