Delta i Klara, Färdiga, Kvinna

Talar du flytande svenska, är etablerad i Sverige och vill dela med dig av dina erfarenheter av att någon gång ha jobbat eller studerat? Då kan du bli jobbkompis eller mentor!

Jobbkompis - coacha en deltagare under fyra kvällar

Alla som någon gång har jobbat eller studerat i Sverige kan bli jobbkompis! Det krävs ingen särskild utbildning eller expertkompetens, du agerar helt enkelt en positiv och peppande samtalspartner till en deltagande kvinna under Färdighetsprogrammet – projektets arbetsmarknadsutbildning. En cirkelledare från Folkuniversitetet står för innehållet som ni diskuterar i par. Ni får information och stödfrågor under varje pass som leder diskussionen framåt. 

Vi erbjuder alla deltagare och jobbkompisar barnpassning om det behövs (behöver bokas i förväg).

Efter varje tillfälle får du med dig ny kunskap, nya perspektiv och ny inspiration. Du kommer även få ett intyg på din medverkan som är mycket meriterande att ha med på ditt CV.

Om dig

 • Du identifierar dig som kvinna
 • Är minst 18 år gammal
 • Talar flytande svenska
 • Vill bidra med din erfarenhet och ge tips
 • Du tycker att det är viktigt med integration och jämställdhet
Photographer

Mentor - coacha en deltagare i sex månader

Vill du engagera dig under en längre period och dela med dig av den ovärderliga kunskap som du har efter att ha jobbat eller studerat? Då är vårt mentorskapsprogram något för dig! 

Som mentor tilldelas du en adept som du sedan träffar minst en gång i månaden under ett halvårs tid. Under träffarna som ni själva bokar upp får du chansen att dela med dig av ditt kontaktnät, dina kunskaper om vad som krävs för att studera i Sverige och vad som är viktigt att tänka på när man söker jobb. 

I utbyte får du hjälpa till i arbetet med ökad integration, vänner för livet samt erfarenhet och nya kontaktytor. Det är även en mycket bra merit att sätta på ditt CV. Det här är din chans att förändra liv och dessutom ha kul på vägen!

Om dig

 • Du identifierar dig som kvinna
 • Är minst 18 år gammal
 • Har erfarenhet av att ha arbetat och /eller studerat i Sverige
 • Har kunskap om hur man söker jobb (du vet hur man skriver CV och personligt brev)
 • Du har en vilja att dela med dig av dina erfarenheter, kunskaper och nätverk
 • Tycker att det är viktigt med integration och jämställdhet

OBS! Alla platser för jobbkompis och mentor är fullsatta. Men vi söker redan nu mentorer till Nya Kompisbyråns senaste arbetsmarknadsprojekt Care for Ukraine som drar igång efter årsskiftet. Är du intresserad av att veta mer? Anmäl dig via länken nedan så hör vi av oss med mer information i november!

Klara, Färdiga, Kvinna kommer att genomföras med fysiska träffar men vi följer såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vissa träffar kan komma att hållas digitalt. Du får mer information om detta efter att du anmält dig, eller som senast innan start.

Bli ambassadör eller volontär i Klara, Färdiga, Kvinna

Gillar du att ha kontakt med människor från olika bakgrunder och vill vara en viktig länk mellan projektledare och deltagare genom informationsspridning och direktdialog? Då är rollen som ambassadör perfekt för dig! 

Vi behöver även volontärer som kan hjälpa oss med barnpassning i några av våra städer och översättning av texter till exempelvis arabiska eller somaliska. Klicka på anmälningsknappen för att läsa mer och skicka in din intresseanmälan.

Kontakta oss

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta din lokala projektledare!

Delprojektledare
Stockholm och Uppsala:

linnea@nyakompisbyran.se

Delprojektledare
Göteborg:

evelina@nyakompisbyran.se 

Delprojektledare
Sundsvall:

nina@nyakompisbyran.se

Projektet finansieras av Europeiska socialfonden och pågår 2020-2022.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.