Om Klara, Färdiga, Kvinna

Klara, Färdiga, Kvinna är Nya Kompisbyråns största projekt och riktar sig till utrikes födda kvinnor som vill utöka sitt nätverk och samtidigt få stöd i att söka arbete eller studier. Deltagarna får inom projektet gå en arbetsmarknadsinriktad utbildning hos folkuniversitet och matchas med etablerade svenska kvinnor vid varje tillfälle.

Projektet finns i Stockholm, Uppsala, Göteborg och Sundsvall, och syftar till att stärka integrationen och jämställdheten genom nätverkande och gemenskap. Vi samarbetar med Folkuniversitetet och Sustainergies.

Delta i Klara, Färdiga, Kvinna som mentor

Vill du engagera dig under en längre period och dela med dig av den ovärderliga kunskap som du har efter att ha jobbat eller studerat? Då är vårt mentorskapsprogram något för dig! Som mentor tilldelas du en adept som du sedan träffar minst en gång i månaden under ett halvårs tid. Adepterna som har sökt till projektet är drivna och peppade på att träffa dig och ta del av din kunskap. Under träffarna får du chansen att dela med dig av ditt kontaktnät, dina kunskaper om vad som krävs för att studera i Sverige och vad som är viktigt att tänka på när man söker jobb. I utbyte får du hjälpa till i arbetet med ökad integration, vänner för livet samt erfarenhet och nya kontaktytor. Det är även en mycket bra merit för dig att sätta på ditt CV. Det här är din chans att förändra liv och dessutom ha kul på vägen!

Vem kan söka till att bli mentor?

Det viktigaste är att du har en vilja att dela med dig av dina erfarenheter, kunskaper och nätverk. I övrigt ser kriterierna ut så här:

  • Du är minst 18 år
  • Du identifierar dig som kvinna
  • Du har någon form av arbetslivserfarenhet i Sverige
  • Du besitter kunskap om hur man söker jobb (du har skrivit CV och personligt brev)
  • Du tycker att det är viktigt med integration
 

Delta som jobbkompis

Som jobbkompis krävs ingen utbildning eller expertkompetens. Cirkelledaren delar ut information och stödfrågor under varje pass och du agerar helt enkelt en positiv och peppande samtalspartner till en deltagande kvinna under två timmar. Du väljer själv hur många träffar du önskar vara med på och du får efter varje tillfälle med dig ny kunskap, nya perspektiv och ny inspiration från utbildare och deltagare. Detta är ett perfekt uppdrag för dig som arbetar eller studerar och vill bidra till integration och gemenskap på ett enkelt och roligt sätt. Du kommer även få ett intyg på din medverkan som är mycket meriterande att ha med på ditt CV.

Du kan bli jobbkompis om du:

  • Identifierar dig som kvinna
  • Är minst 18 år gammal
  • Talar flytande svenska
  • Vill bidra med din erfarenhet och ge tips

Varmt välkommen att anmäla ditt intresse i den stad du bor. Efter din anmälan hör vi av oss med ytterligare information. Bli jobbkompis i:

Klara, Färdiga, Kvinna kommer att genomföras med fysiska träffar men vi följer såklart Folkhälsomyndighetens rekommendationer och vissa träffar kan komma att hållas digitalt. Du får mer information om detta efter att du anmält dig, eller som senast innan start.

Bli volontär i Klara, Färdiga, Kvinna

Gillar du barn, tycker du att det är kul att hjälpa till på events, eller pratar du kanske olika språk som exempelvis arabiska eller somaliska? Då skulle vi jättegärna se dig som volontär i projektet! Vi söker just nu volontärer till flera olika uppdrag. Klicka på anmälningsknappen för att läsa mer och skicka in din intresseanmälan.

Kontakta oss

Har du frågor är du varmt välkommen att kontakta din lokala projektledare!

Delprojektledare Stockholm och Uppsala:

linnea@nyakompisbyran.se

Delprojektledare Göteborg:

evelina@nyakompisbyran.se 

Delprojektledare Sundsvall:

nina@nyakompisbyran.se

Projektet finansieras av Europeiska socialfonden och pågår 2020-2022.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X