Vikarierande IT-strateg/IT-projektledare med utvecklarkompetens

Omfattning: 75%-100% enligt överenskommelse

Varaktighet: Minst 10 månader, augusti 2021 – maj 2022

Anställningsform: Tidsbegränsat vikariat

 

Om tjänsten

Tjänsten innefattar en anställning som IT-strateg för den ideella organisationen Nya Kompisbyrån. Du kommer att vara anställd hos Nya Kompisbyrån och placerad i Stockholm på Nya Kompisbyråns kontor på Magnus Ladulåsgatan 3 (The Park Södra), men ha stora möjligheter att själv bestämma om, och i vilken utsträckning, du vill jobba på distans.  

Som IT-strateg har du ansvar för all utveckling och förvaltning av NKB:s digitala plattformar där vår hemsida och matchningssystem är ditt absoluta fokus. Du jobbar självständigt men i nära samarbete med övriga kollegor på organisationen.

Du har även ansvar för mer administrativa sysslor som att sätta upp och hantera mailkonton, domäner, licenser och annat IT-relaterat.

Utöver mer tekniska kunskaper behöver du känna dig bekväm med att arbetsleda och samordna volontärt engagerade IT-utvecklare. Vi ser att du trivs med att träffa människor och har förmågan att entusiasmera och behålla de volontära krafter du behöver i din roll. 

Jobbet innebär ett brett ansvar över samtliga IT-frågor vilket gör det viktigt att du känner ägandeskap över ditt arbetsområde, samt att du har ett övergripande perspektiv och kan avgöra vad som ska prioriteras.

 

Om våra plattformar

Vår hemsida är byggd i WordPress och Elementor Pro och inga programmeringskunskaper krävs, varken för att utveckla eller förvalta sidan. I din roll har du fullt ansvar för att sköta hemsidan och samverka med övriga kollegor för att se till att alla behov uppfylls. 

Vårt matchningssystem där vi länkar samman nya kompisar är byggt i moderna tekniker som bl a Next.js, Node.js, React och Heroku. Du ansvarar för utveckling och förvaltning även av denna plattform, men här ligger fokuset på att ta fram ideér och koncept till bra lösningar, medan du till din hjälp har volontära IT-utvecklare som skriver själva koden. I denna del av arbetet fungerar du alltså mer som en produktägare. Beroende på din kompetens inom utveckling och framförallt Javascript kan det däremot bli aktuellt även för dig att lägga en del av din arbetstid på att själv utveckla, men detta baserat på vilken profil du har.

 

Vi söker dig som:

 • har eftergymnasial utbildning inom IT (t ex systemutvecklare, civilingenjör inom data, IT-projektledning, etc.)

eller

 • har lång erfarenhet inom IT/programmering, IT-strategier eller IT-projektledning

eller 

 • är frontend-/fullstackutvecklare
 • är trygg med att förvalta och utveckla en hemsida i WordPress
 • har erfarenhet av att utveckla i Javascript och tidigare nämnda tekniker
 • är kreativ, resultat- och lösningsfokuserad 
 • har god förmåga att leda och samordna volontära krafter
 • kan uttrycka dig väl i både tal och skrift på svenska
 
 

Det är meriterande om du:

 • har erfarenhet av att initiera/skapa samarbeten med privat sektor i syfte att etablera samverkan
 • har erfarenhet av grafisk formgivning för webb och behärskar relevanta redigeringsprogram inom Adobe Creative Cloud, exempelvis Photoshop 
 • har relevanta språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • har erfarenhet av att ha arbetat med mångfald- och inkluderingsrelaterade frågor 
 • har erfarenhet av ideellt engagemang

Är du osäker på om du uppfyller alla kriterier för rollen? Då vill vi gärna att du skickar in din ansökan ändå. Vi tittar just nu på två olika profiler för rollen, den ena med större vikt på teknisk kompetens och den andra med större fokus på IT-projektledarskapet.

 

Övrigt

Vi välkomnar särskilt dig som kompletterar arbetsplatsen med avseende på mångfald och jämställdhet. Om du uppfattar att du gör det så det vill vi gärna att du beskriver hur. 

Anställningen påbörjas i början av augusti, eller så snart som möjligt efter detta, och är ett vikariat för vår ordinarie IT-strateg som går på föräldraledighet.

 

Ansökan

Skicka din ansökan, inkl. CV, tilljobb@nyakompisbyran.se

Du som skickar in din ansökan under juli månad kan förvänta dig svar tidigast första veckan i augusti med anledning av semestertider. 

X