Om Integrationslöftet

Nya Kompisbyrån tycker att vår demokratis välmående inte bara kan mätas i valdeltagande – det handlar lika mycket om att alla ska kunna engagera sig och aktivt delta i politiska samtal och diskussioner. Vi vill ge fler unga personer möjlighet att påverka politiken och få sin röst hörd. 

Därför lanserar vi Integrationslöftet: en spetsutbildning för dig som brinner för integration och som vill lära dig att påverka politiken. Under fem träffar kommer du att lära dig mer om integrationspolitiken och få både kunskap och verktyg som stärker dig i din roll som samhällsförändrare. Tillsammans med andra deltagare utformar du sedan konkreta integrationspolitiska förslag som kommer att presenteras till riksdagspartierna. 

Vi vill utmana riksdagspartierna att faktiskt driva de politiska förslag som växer fram under utbildningen – och ge Sverige en integrationspolitik som är förankrad i den unga generationen.

Praktisk information

  • Integrationslöftet är en spetsutbildning för dig som är mellan 18 och 25 år
  • Utbildningen består av fem träffar som äger rum under maj 2023
  • Du får kunskap om integrationspolitiken och verktyg att påverka politiken både från Nya Kompisbyrån och externa föreläsare
  • Du får chansen att ta fram riktiga politiska förslag
  • Integrationslöftet presenteras till riksdagspartierna hösten 2023

Kontakt

Har du frågor om Integrationslöftet? Eller är du intresserad av att bidra till vårt påverkansarbete? Kontakta kommunikations- och opinionsansvarig Nick Doggen.

Integrationslöftet stöds av Chelha Stiftelsen.

Logo Chelha

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.