Om Färdighetsprogrammet

Färdighetsprogrammet riktar sig till dig som omfattas av nya gymnasielagen. Du som deltar i programmet får vara med på fem olika utbildningstillfällen där du kommer att lära dig viktiga saker som hjälper dig i ditt jobbsökande. Utbildningstillfällena består bland annat av CV-workshops, intervjuövningar och privatekonomi. Vid varje utbildningstillfälle matchas du som ungdom med en coach: en etablerad person som ger dig ett individuellt stöd och ett utökat nätverk.

2021-02-10 FP FBIGLI

Du kan söka till Färdighetsprogrammet om du:

  • Har tillfälligt uppehållstillstånd och omfattas av nya gymnasielagen
  • Bor i Stockholm Stad, Botkyrka kommun, Huddinge kommun, Järfälla kommun eller Upplands Väsby kommun
 

Om du får en plats i Färdighetsprogrammet blir du inbjuden till att delta på fem utbildningstillfällen: en varje vecka. Varje utbildningstillfälle kommer att vara under kvällstid och pågå i cirka två-tre timmar. Om du deltar vid minst tre av fem tillfällen får du även ett diplom som stärker dig i ditt jobbsökande. Vi hoppas att så många som möjligt ska kunna delta i Färdighetsprogrammet.

Vill du coacha en ungdom?

Du matchas ihop med en ungdom vid ett digitalt utbildningstillfälle som pågår i ungefär 2-3 timmar en vardagskväll. En av våra samarbetspartners från civilsamhället eller näringslivet kommer att hålla i utbildningspasset. Din roll som coach handlar om att ge ungdomen ett individuellt stöd och ett utökat nätverk. Vi uppmuntrar er att fortsätta hålla kontakt även efter utbildningstillfället. Vi kommer att ge er verktyg för att förenkla kontakten efteråt med hjälp av tips och förslag på övningar som ni kan göra tillsammans.

Vi söker dig som är minst 18 år (myndig), talar flytande svenska, är öppen och nyfiken på andra människor. Ingen särskild kompetens krävs, utan det viktigaste är att du vill stötta en nyanländ ungdom att komma i arbete. Det är meriterande om du som coach har erfarenhet av någon av utbildningarnas teman. Vi tror att du som coach också kommer att lära dig en massa nytt genom ditt deltagande i Färdighetsprogrammet.

Efter din anmälan får du ytterligare information, tips och tricks som ska göra dig tryggare i din roll som coach.

 

Kontakta oss!

Är du en ungdom som omfattas av nya gymansielagen och vill du delta i Färdighetsprogrammet?

Kontakta Projektledare: Matilda Hardmeier

 

Är du en etablerad svensk och vill du coacha en eller flera ungdomar?

Kontakta Projektledare: Nick Doggen

Färdighetsprogrammet är ett projekt som ägs av Stockholms stad i samarbete med Nya Kompisbyrån och Ensamkommandes Förbund Stockholm. Projektet drivs också i samarbete med Botkyrka kommun, Järfälla kommun, Huddinge kommun och Upplands Väsby kommun. Projektet finansieras av Länsstyrelsen Stockholm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X