Om Färdighetsprogrammet

Färdighetsprogrammet riktar sig till dig som är ung nyanländ, i synnerhet till dig som omfattas av nya gymnasielagen. Du som deltar i programmet kommer att få vara med på utbildningstillfällen som leds av civilsamhället och näringslivet. Där kommer du att få lära dig viktiga kunskaper som gör dig mer attraktiv på arbetsmarknaden. Utbildningstillfällena kommer bland annat att bestå av CV-workshops, intervjuövningar, ledarskapsutveckling, kommunikation, konflikthantering och privatekonomi. Vid varje utbildningstillfälle matchas du som ungdom med en etablerad svensk med erfarenhet utifrån utbildningens tema, som kommer ge dig ett individuellt stöd och ett utökat nätverk.

Vem kan söka till Färdighetsprogrammet?

  • Unga nyanlända som har tillfälligt uppehållstillstånd och omfattas av Nya Gymnasielagen
  • Du som bor i Stockholm Stad, Botkyrka kommun, Huddinge kommun, Järfälla kommun eller Upplands Väsby kommun.
 

Du kommer att bli inbjuden till att delta på fem utbildningstillfällen som kommer pågå under fem veckors tid i Stockholm. Varje utbildningstillfälle kommer att vara under kvällstid och pågå i cirka två timmar. För att bli antagen och få ett diplom som stärker din profil i ditt jobbsökande är det viktigt att du deltar på minst tre utbildningstillfällen. Vi strävar efter att alla som anmäler sig som tillhör målgruppen ska kunna delta i Färdighetsprogrammet. På grund av rådande omständigheter så kan det förekomma justeringar i upplägget.

Såhär ansöker du om en plats till Färdighetsprogrammet:
Ansök till Färdighetsprogrammet genom att trycka på knappen nedanför. Fyll sedan i formuläret du kommer till. Efter din anmälan kommer du att få ett informationsmejl. Sedan blir du kontaktad när du har fått en plats i Färdighetsprogrammet.

Är du etablerad svensk och vill du coacha en ungdom?

Vid varje utbildningstillfälle matchar vi ihop nyanlända ungdomar och coacher. En av våra samarbetspartners från civilsamhället eller näringslivet kommer att hålla i utbildningspasset. Din roll som coach handlar framförallt om att stötta ungdomen med frågor. Genom dig får ungdomen ett individuellt stöd och ett utökat nätverk, medan du bidrar på ett enkelt och effektivt sätt till social hållbarhet och mångfald på arbetsmarknaden.

Du som vill bli coach får gärna ha erfarenhet av utbildningens olika teman, såsom CV & personligt brev, intervjuträning, kommunikation & konflikthantering, ledarskap och privatekonomi. Ingen expertkompetens krävs, utan det viktigaste är att du vill stötta nyanlända ungdomar att komma i arbete.

Ansök om att bli coach i Färdighetsprogrammet genom att trycka på knappen nedanför. Fyll sedan i formuläret du kommer till. Efter din anmälan kommer du att få ytterligare information.

Kontakta oss!

Är du en nyanländ ungdom och vill du delta i Färdighetsprogrammet?

Kontakta Projektledare, Ensamkommandes Förbund Stockholm: Matilda Hardmeier

 

Är du etablerad svensk och vill du coacha en ungdom vid ett utbildningstillfälle?

Kontakta Projektledare, Nya Kompisbyrån: Nick Doggen

Färdighetsprogrammet är ett projekt som ägs av Stockholms stad i samarbete med Nya Kompisbyrån och Ensamkommandes Förbund Stockholm. Projektet drivs också i samarbete med Botkyrka kommun, Järfälla kommun, Huddinge kommun och Upplands Väsby kommun. Projektet finansieras av Länsstyrelsen Stockholm.

X