Om Färdighetsprogrammet

Färdighetsprogrammet riktar sig till dig som omfattas av gymnasielagen. Du som deltar i programmet får vara med på fem olika utbildningsträffar där du kommer att lära dig viktiga saker som hjälper dig i ditt jobbsökande. Träffarna består bland annat av CV-workshops, intervjuövningar och tips för jobbsök. Om du deltar i Färdighetsprogrammet kommer du att få en coach som följer dig under hela Färdighetsprogrammet. Coachen kommer ge dig individuellt stöd och ett utökat nätverk.

2021-02-10 FP FBIGLI

Du kan söka till Färdighetsprogrammet om du:

  • Har tillfälligt uppehållstillstånd och omfattas av gymnasielagen
  • Bor i Stockholm Stad, Botkyrka kommun, Huddinge kommun, Järfälla kommun eller Upplands Väsby kommun
 

Om du får en plats i Färdighetsprogrammet blir du inbjuden till att delta på fem utbildningsträffar under fem veckor: en varje vecka. Varje träff kommer att vara under kvällstid och pågå i cirka två timmar. Om du deltar minst tre av fem gånger får du även ett diplom som stärker dig i ditt jobbsökande. Vi hoppas att så många som möjligt som intresseanmäler sig ska kunna delta.

Vill du coacha en ungdom?

Som coach stöttar du en ungdom under fem utbildningsträffar, som pågår i cirka två timmar var. Träffarna äger rum på vardagskvällar: en varje vecka. En av våra samarbetspartners från civilsamhället eller näringslivet kommer då att hålla i en workshop om träffens tema. Din roll som coach handlar om att ge individuellt stöd under träffarna, exempelvis genom att hjälpa din ungdom att skriva CV eller att öva inför arbetsintervju. Om det känns bra för båda finns även möjlighet för att hålla kontakt efteråt och på så sätt utöka varandras nätverk. Vi kommer då att ge er tips och förslag på övningar som ni kan göra tillsammans. 

Vi söker dig som är minst 18 år (myndig), talar flytande svenska, är öppen och nyfiken på andra människor. Ingen särskild kompetens krävs, utan det viktigaste är att du vill stötta en nyanländ ungdom att komma i arbete. Vi tror att du som coach också kommer lära dig en massa nytt genom ditt deltagande i Färdighetsprogrammet. Efter din anmälan kommer du få mer information, tips och tricks som ska göra din tryggare i din roll som coach. 

Kontakta oss vid frågor!

Vill du som ungdom delta i Färdighetsprogrammet?

Kontakta Projektledare: Matilda Hardmeier

 

Vill du coacha en ungdom?

Kontakta Projektledare: Nick Doggen

Färdighetsprogrammet är ett projekt som ägs av Stockholms stad i samarbete med Nya Kompisbyrån och Ensamkommandes Förbund Stockholm. Projektet drivs också i samarbete med Botkyrka kommun, Järfälla kommun, Huddinge kommun och Upplands Väsby kommun. Projektet finansieras av Länsstyrelsen Stockholm.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.

X