Delprojektledare till Nya Kompisbyrån för projektet Care for Ukraine

Omfattning: Heltid
Varaktighet: 1/11 2022 – 30/9 2023
Anställningsform: Visstidsanställning
Anställningsort: Malmö

Om projektet
Care for Ukraine är ett integration- och jämställdhetsprojekt som syftar till att stötta utrikesfödda kvinnor från Ukraina att etablera sig på den svenska arbetsmarknaden. Inom projektet erbjuds kvinnorna en nätverkande utbildning om den svenska arbetsmarknaden samt ett mentorskap. Projektet finansieras av Europeiska socialfonden och pågår mellan nov 2022 och sept 2023 i Stockholm, Uppsala, Göteborg, Sundsvall och Malmö.

 

Om tjänsten

Du anställs som delprojektledare av den idéburna organisationen Nya Kompisbyrån och du arbetar i Malmö. Arbetsplatsen är flexibel vilket innebär att du kan kombinera arbete hemifrån och på kontor

Nya Kompisbyrån tillämpar löpande rekrytering för denna tjänst vilket innebär att rekryteringsprocessen kan avslutas tidigare än angivet slutdatum om lämplig kandidat finnes. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt men senast den måndag den 3/10 2022.


Inom ramen för tjänsten kommer bl a följande arbetsuppgifter att ingå

Arbetet som Delprojektledare innebär att du har det operativa ansvaret för arbetet på din ort och att du, tillsammans med en projektassistent, kommer planera och genomföra det dagliga arbetet. Utöver en projektassistent jobbar du nära den övriga projektgruppen som består av en projektledare, en kommunikatör, en ekonom samt delprojektledare och projektassistenter på de andra orterna.

Som delprojektledare ansvarar du för rekrytering av deltagare och mentorer till projektet. Arbetet innebär att du har kontakt med olika parter inom offentlig, ideell och privat sektor för att på bästa sätt rekrytera samt sprida information om projektet. 

I arbetet ingår även tät kontakt med deltagare och mentorer, där du svarar på frågor samt har löpande uppföljningar.

Du kommer tillsammans med projektassistenten ansvara för genomförandet av Färdighetsprogrammet, utifrån ett väl utarbetat material. Färdighetsprogrammet är en utbildning som innefattar pass om att sätta mål, den svenska arbetsmarknaden, cv och personligt brev och intervjuträning. Utbildningen kommer antagligen att hållas på engelska. 

Tjänsten innefattar även löpande rapportering till projektgruppen, projektledaren samt ESF kring arbetet på din ort.

 

Vi söker dig som:

 • Har relevant akademisk utbildning
 • Har erfarenhet av arbete som projektledare och med projektredovisning
 • Har pedagogisk erfarenhet och är van vid att prata inför grupper
 • Kan arbeta självständigt, strukturerat, mål- och resultatinriktat
 • Har god erfarenhet av att arbeta normkritiskt utifrån ett jämställdhetsperspektiv
 • Har god förmåga att knyta kontakter och skapa strukturer för samverkan med offentliga, ideella och privata aktörer
 • Har erfarenhet av att arbeta med målgruppen utrikes födda, antingen utifrån ideellt engagemang eller från ditt yrkesliv
 • Har god samarbetsförmåga, och gillar att arbeta i grupp
 • Är kreativ och lösningsfokuserad
 • Har goda kunskaper i både svenska och engelska, i såväl tal som skrift

 

Det är meriterande om:

 • Du har arbetat inom det civila samhället med frågor relevanta för utrikes födda/nyanlända kvinnor
 • Du talar fler språk än svenska och engelska
 • Du har erfarenhet av att tidigare arbeta med ett ESF-finansierat projekt
 • Har flera års erfarenhet av ideellt engagemang

 

Vi är ett positivt och drivet gäng på Nya Kompisbyrån som ser fram emot att välkomna ytterligare en entusiastisk och stark kraft till ett roligt och relevant projekt. Vi hoppas det blir du! Vi välkomnar särskilt dig som kompletterar arbetsplatsen med avseende på mångfald och jämställdhet. 

Vi tillämpar löpande rekrytering för denna tjänst. Skicka därför in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 3/10.

Maila din ansökan med CV och Personligt brev till: lina.bergstrom@nyakompisbyran.se

Märk din ansökan med “Care Malmö”

Vem söker vi?

Vi söker personer som vill vara en del av projektet Klara, Färdiga, Kvinna, i någon av städerna Sundsvall, Göteborg eller Stockholm/Uppsala. Som praktikant kommer du få följa arbetet, ha kontakt med deltagare, medverka vid workshops och hjälpa till med administrativa uppgifter. Som praktikant i projektgruppen för Klara, Färdiga, Kvinna jobbar du nära projektgruppen och närmast projektledaren för antingen Sundsvall, Göteborg eller Stockholm/Uppsala.

Du kommer göra allt arbete tillsammans med projektgruppen och främst tillsammans med projektledaren för respektive stad. Om du är med projektledaren i Stockholm/Uppsala kan du bo i någon av städerna, resa mellan dessa kommer förekomma. Kansliet ligger i Stockholm, och din utgångspunkt kommer vara där ifrån. 

Vi söker även en person som vill arbeta nära Nya Kompisbyråns verksamhetsutvecklare, ni kommer tillsammans arbeta i ordinarie verksamheter, projektansökningar, företagskontakt och hålla i events. Du kommer vara involverad i samverkan med offentlig-, privat- och ideell sektor. Vissa dagar kommer du även att få medverka i andra projekt som Nya Kompisbyrån bedriver. Du kommer få en god inblick i hur organisationen arbetar och utveckla den tillsammans med oss. Du kommer att ha din utgångspunkt på kansliet som ligger i Stockholm (Södermalm).

Vem är du? 

För att du ska trivas tror vi att du behöver ha intresse av eller erfarenhet från målgruppen, nyfiken på att lära dig mer om ideell sektor och vara trygg i att hålla workshops. Nya Kompisbyrån vill att du ska kunna anpassa din praktik efter din kunskap, erfarenhet och intressen, för att få ut mest av din tid hos oss. Därför vill vi att du i din ansökan skriver om dina erfarenheter, vilken av de två praktikplatserna du söker i organisationen och varför.

För att kunna söka praktikplatsen behöver du antingen: 

 • 15 eller 30 hp praktik vid ett svenskt universitet/högskola under praktikens gång 

 • 100 YH LiA vid en svenskt yrkeshögskola

 • vara antagen till Arbetsförmedlingens arbetspraktik

 

Ansökan ska skickas in senast 30 november till amanda@nyakompisbyran.se 

Märk mejlen med: Praktik våren 2022. Prenumerera på vårt nyhetsbrev för att ta del av våra senaste nyheter

Copyright © 2021 Nya Kompisbyrån | All rights reserved.